Se vede Tokyo! Judoka Vlăduţ Simionescu a cucerit bronzul la Grand Prix Antalya, după victorii superbe la campionul olimpic şi vicecampionul mondial

9 apr 2019 819 afişări Alte sporturi
Se vede Tokyo! Judoka Vlăduţ Simionescu a cucerit bronzul la Grand Prix Antalya, după victorii superbe la campionul olimpic şi vicecampionul mondial
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Abia revenit de la un stagiu de pregătire de două săptămâni efectuat în Japonia, judoka ieşean Vlăduţ Simionescu a confirmat, în Turcia, forma bună pe care o traversează. Sportivul în vârstă de 28 de ani s-a clasat pe locul 3 la Grand Prix Antalya, la categoria +100 de kilograme, reuşind să urce în clasamentele mondiale. Astfel, cu cele peste 350 de puncte obţinute în urma clasării pe podium, Simionescu a urcat pe locul 20 mondial la categoria sa şi pe locul 12 în ierarhia olimpică, fiind calificat în acest moment la Olimpiada de la Tokyo în proporţie de 75 la sută.

În Antalya, Vlăduţ a ajuns în semifinale, unde a pierdut cu olandezul Roy Mayer, astfel că a intrat în recalificări. În disputa pentru bronz, judoka de la CS Politehnica Iaşi l-a învins pe vicecampionul mondial David Moura (Brazilia).

Simionescu a trecut în primul tur de slovenul Vito Dragic, în optimi l-a întrecut pe azerul Rustam Koţoiev, iar în sferturi s-a impus în faţa campionului olimpic şi mondial, cehul Lukas Krpalek, locul 2 în clasamentul mondial! În semifinale, însă, Vlăduţ a cedat la mare luptă în faţa olandezului Roy Meyer, locul 10 mondial, fiind nevoit să lupte în recalificări, unde a trecut de Moura în dueul decisiv pentru medalie.

”Am avut un concurs reuşit, un concurs care mi-a adus foarte multă satisfacţie. Am fost aproape de finală, dar trebuie să mă mulţumesc cu medalia de bronz! Este o medalie muncită, care mi-a adus şi două victorii foarte mari, una împotriva campionului olimpic şi mondial Lukas Krpalek, numărul 2 în clasamentul mondial şi una împotriva lui David Moura, vicecampion mondial şi numărul 3 în clasamentul mondial!
Medalia aceasta mă ajută să urc în clasament şi să fiu mai aproape de visul meu: Jocurile Olimpice de la Tokyo!
Mulţumesc tuturor celor care au fost aproape şi au crezut în mine”
, a scris Vlăduţ Simionescu pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce a obţinut medalia de bronz la Grand Prix Antalya.

Sportivul ieşean nu a revenit acasă, ci a rămas în Antalya pentru un stagiu de pregătire de o săptămână.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.