Schiorul minune nu are loc la Dinamo

30 iul 2010 81 afişări Alte sporturi
Schiorul minune nu are loc la Dinamo Schiorul minune nu are loc la Dinamo

Într-o ţară în care nimic nu merge, sportul suferă dramatic.Incredibil, dar adevărat, România a ajuns să-şi renege chiar şicampionii mondiali. Cel mai bun exemplu este cel al lui PaulPepene, schiorul care a făcut minuni în iarnă aducând, în premieră,un titlu mondial pentru România la fond. Drept răsplată, e nevoitsă trăiască dintr-o indemnizaţie de 700 de lei.

De câteva luni, Paul Pepene este "amăgit" cu angajarea de cătreCS Dinamo, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Situaţia a ajuns să-lcopleşească şi chiar să-şi pună întrebarea dacă mai merită sau nusă continue să facă schi de performanţă. O retragere la 22 de anisau ideea de a concura pentru o altă ţară sunt variante care nu artrebui să mire pe nimeni.

Cum să-şi facă unviitor cu 700 de lei?

"Pe cei de la Dinamo nu prea îi interesează ce seîntâmplă cu sportivul lor şi chiar nu merită acest tratament, avândîn vedere că este singurul campion mondial la schi din istoriaRomâniei. Ei l-au adus la club, nu le-a fost băgat pe gât. Pauleste la o vârstă la care trebuie să‑şi facă un viitor, să-şiîntemeieze o familie, dar în atare condiţii nu are cum",i-a sărit în ajutor sportivului Puiu Gaşpar, secretarul general alFederaţiei Române de Schi şi Biatlon.

Dar cum trăieşte un campion mondial în România? Povestea estecreionată de oamenii din lumea schiului care sunt la antrenamenteşi concursuri alături de Paul Pepene: "Se descurcă foartegreu, iar norocul lui este că îl mai ajută financiar părinţii. Cubanii pe care îi câştigă nu poate ieşi nici la un suc. Are o maşinăpe care trebuie să o întreţină şi un telefon mobil, astfel căpractic nu mai rămâne cu nimic. În ultima lună a stat în pregătiri,stagii suportate integral de federaţie, şi aşa a mai câştigat şi elnişte bani, din diurne. Se cârpeşte cu doi lei de aici, alţi doi dedincolo. Nu este demn de un campion mondial ceea ce i seîntâmplă". Paul Pepene este campion mondial, dar se parecă în ziua de azi nici acest lucru nu mai este suficient. Ce artrebui să mai facă sportivul ca să fie preţuit şi susţinut?

O maresperanţă pentru o medalie la JO de iarnă

Paul Pepene a devenit în februarie campion mondial de tineret înproba de 30 km urmărire, fiind o mare speranţă a României pentru omedalie la viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă,proxima ocazie fiind Soci 2014. Sportivul de la Dinamo a început săconfirme şi la seniori, săptămâna trecută reuşind două clasări pepodium, ambele pe locul 3, la o etapă de Cupă Mondială pe roledisputată în Germania.

Atât timp cât este un ordin al premierului, conform căruiaangajările în sistemul bugetar sunt blocate, nu avem pentru momentce face
Elisabeta Lipă, preşedinte CS Dinamo

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.