Şase echipaje româneşti în finalele Campionatelor Mondiale de canotaj din Bulgaria. Sâmbătă şi duminică se trage pentru medalii

14 sep 2018 582 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Şase echipaje româneşti în finalele Campionatelor Mondiale de canotaj din Bulgaria. Sâmbătă şi duminică se trage pentru medalii

Canotajul a devenit un sport atât de cosmopolit, încât orice competiţie poartă amprenta imprevizibilului. Cu atât mai mult un Campionat Mondial ce pune bărcile în linie dreaptă către Jocurile Olimpice de la Tokio.

La Plovdiv, Bulgaria, unde se desfăşoară cea de a 48-a ediţie a competiţiei supreme, s-au dat lupte epice pentru un loc în finale. După şase zile de întreceri, delegaţia României a ieşit bine din cursele preliminare: nu mai puţin de şase echipaje (din 9 înscrise) şi-au asigurat prezenţa în finalele mari, acolo unde se decid medaliile. Nimic nu a fost însă simplu, nimic nu s-a câştigat fără emoţie, efort maxim şi dramatism.

Primele două echipaje tricolore şi-au asigurat locul în finale încă de joi. Băieţii de la 4 rame au făcut o cursă frumoasă în prima semifinală, pe care au încheiat-o pe locul 3, după Australia şi Olanda. Foarte tinerii Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Ciprian Huc, toţi sub 20 de ani, şi-au asigurat astfel locul în finala, continuându-şi evoluţia frumoasă din acest an aureolat cu aur mondial de tineret, dar şi aur european de seniori şi tineret. O cursă perfectă au făcut şi fetele de la dublu vâsle categorie uşoară. Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc au câştigat semifinala în care au concurat şi îşi vor apăra astfel titlul mondial cucerit anul trecut.

Sâmbătă, alte patru echipaje şi-au câştigat dreptul de a fi prezente în finale. Totul a fost la limită, disputat până la ultimele lovituri:

Opt plus 1 feminin: Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu – Mihaela Druncea – locul 2 în cusa de recalificare (după Olanda)

Opt plus 1 masculin: Dragoş Aicoboae, Adrian Dămii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei – Adrian Munteanu – locul 2 în cursa de recalificare după Marea Britanie (doar primele două au mers în finală!)

Dublu rame masculin: Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosa – locul 1 în semifinală

Dublu vâsle masculin: Ioan Prundeanu, Marian Enache – locul 3 în semifinală

Finale sâmbătă: dublu fete categorie uşoară, dublu rame masculin, patru rame masculin

Finale duminică: dublu vâsle masculin, opt plus 1 feminin, opt plus 1 masculin.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.