Sărituri cu schiurile | Polonia, la putere în prima etapă a Turneului celor patru trambuline. Kamil Stoch s-a impus la Oberstdorf

30 dec 2017 2301 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Sărituri cu schiurile | Polonia, la putere în prima etapă a Turneului celor patru trambuline. Kamil Stoch s-a impus la Oberstdorf

Kamil Stoch a câştigat prima etapă din Turneul celor patru trambuline, sâmbătă, în Germania, la Oberstdorf, înregistrând astfel o premieră absolută pentru ţara sa, Polonia.

Ediţia cu numărul 66 a "Four Hills" a fost dominată de sportivii din Polonia. Stoch, deţinătorul trofeului la general, a reuşit sâmbătă cea mai lungă săritură - 137 m şi a câştigat concursul la diferenţă de 4,2 puncte în faţa liderului la zi din Cupa Mondială, Richard Freitag. Polonezul Dawid Kubacki a completat podiumul, iar Stefan Hula a adus a trei clasare între primii cinci pentru Polonia - ţară până în 2017 nu avusese niciun câştigător la Oberstdorf.

Germania a rămas, din nou, fără câştigător la etapa inaugurală a competiţiei de la cumpăna dintre ani, după ce sportivii săi care au pus monopol pe primele două poziţii în Cupa Mondială au avut probleme din cauza condiţiilor meteo. Andreas Wellinger (locul 2 în Cupa Mondială) a ratat prima săritură, punând pe tabelă doar 115 m, în timp ce lui Freitag i-au fost insuficienţi cei 127 m reuşiţi în manşa finală pentru a păstra ecartul avut în faţa lui Stoch.

Kamil Stoch devine primul lider la ediţia 2017/2018 a Turneului celor patru trambuline, în timp ce Freitag menţine şefia în Cupa Mondială.

Austriacul Stefan Kraft, câştigător în 2016 la Oberstdorf, a încheiat pe 4, în timp ce Gregor Schlierenzauer a terminat pe locul 13.

Turneul celor patru trambuline are loc în cele patru locuri tradiţionale - Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck şi Bischofshofen, situate în Germania şi Austria, în perioada 29 decembrie 2017 - 6 ianurie 2018.

Următoarele opriri ale Turneului celor patru trambuline:

  • duminică, 31 decembrie - Garmisch-Partenkirchen, Germania - calificări
  • luni, 1 ianuarie - Garmisch-Partenkirchen, Germania - finala
  • miercuri, 3 ianuarie - Innsbruck, Austria - calificări
  • joi, 4 ianuarie - Innsbruck, Austria - finala
  • vineri, 5 ianuarie - Bischofshofen, Austria - calificări
  • sâmbătă, 6 ianuarie - Bischofshofen, Austria - finala

5 - recordul pentru cele mai multe titluri de campion al Turneului celor patru trambuline, deţinut de finlandezul Janne Ahonen

Câte 16 titluri au adunat sportivii din Germania, Austria şi Finlanda, cele trei ţări împărţind primul loc în clasamentul celor mai multe trofee la general în Turneul celor patru trambuline

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.