S-a semnat contractul! Noua Polivalentă din Bucureşti intră în linie dreaptă: sala va avea 20.000 de locuri şi va costa aproximativ 138 de milioane de euro. ”Va putea găzdui evenimente internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice”

26 iul 2019 2076 afişări Alte sporturi
S-a semnat contractul! Noua Polivalentă din Bucureşti intră în linie dreaptă: sala va avea 20.000 de locuri şi va costa aproximativ 138 de milioane de euro. ”Va putea găzdui evenimente internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice”

În 2023, Bucureştiul ar putea avea Sala Polivalentă pe care o aşteaptă de ani buni.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi pe pagina personală de facebook că a semnat contractul de realizare a Sălii multifuncţionale – Arena Polivalentă. Proiectul Bucureştiului va fi unul grandios, superior oricărui alt edificiu de acest gen din ţară.

”Am semnat astăzi contractul de realizare a Sălii multifuncţionale - Arena Polivalentă - cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Bucureştiul va avea, cât de curând, un spaţiu ultramodern, la standarde europene, destinat atât evenimentelor culturale, cât şi celor sportive. Trustul de Construcţii metropolitane va realiza proiectarea si executia. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobaţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, a scris Firea.

Primarul general a dat detalii şi despre facilităţile noii săli polivalente: 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, 4 săli de conferinţe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj şi alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista şi 5 terenuri de sport în aer liber. 

”Astfel, Arena Polivalentă va putea găzdui competiţii de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte şi alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi”, a msi scris Firea, care a anunţat şi un cost estimativ de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcţie şi dotarea completă a arenei.  Cum proiectarea şi execuţia lucrărilor vor dura 36 de lun (trei ani plini), Arena Polivalentă va fi gata, în cel mai optimist scenariu, în 2023.

Comparată cu AccorHotels Arena din Paris

Arena Polivalentă se va construi la Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu, pe terenul unde în acest moment se află anticul turn de paraşutism. Acesta trebuie mai întâi demolat, operaţiune ce va necesita, la rându-i, un anumit timp.

”Sala multifuncţională din Bucureşti va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respecta şi cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice. 

Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente”, a mai scris Gabriela Firea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.