S-a dat startul la înscrierile pentru prima ediţie a Triatlonului Herbalife din România. Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo: "Sportul de masă e una dintre priorităţile noastre"

7 mai 2014 807 afişări Alte sporturi
S-a dat startul la înscrierile pentru prima ediţie a Triatlonului Herbalife din România. Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo: "Sportul de masă e una dintre priorităţile noastre" 8 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/12606916/2/mad1898-resize.jpg
  • Luna iunie vine cu un eveniment în premieră în România, mai precis cu prima ediţie a Triatlonului Herbalife Buftea, competiţie ce se va desfăşura la Buftea, pe data de 14 iunie, sub atenta supraveghere a Asociaţiei Pegas Triatlon, a Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Federaţiei Române de Triatlon.

Evenimentul  presupune parcurgerea succesivă a trei probe, şi anume înot, ciclism şi atletism, iar în ceea ce priveşte distanţele, participanţii care se pot înscrie la categoria Individual sau Ştafetă pot alege: distanţa Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare) şi distanţa Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare). Probele de alergare şi de ciclism se vor desfăşura pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea, lac despre care organizatorii au precizat că a fost cel mai potrivit pentru o astfel de competiţie. Fiind prima ediţie de acest gen, organizatorii au anunţat că îşi doresc ca evenimentul să aibă parte de aceeaşi amploare ca a Triatlonului de la Gdynia, Polonia, din 2013, dar şi că vor limita numărul participanţilor la concursul din România, la 300.

“Fiind la prima ediţie a acestui concurs ne gândim să limităm numărul de participanţi la 250-300 pentru a putea fi gestionat cât mai bine. Am ales să organizăm la Buftea acest concurs pentru că lacul de la Buftea oferă o apă de calitate, proximitate faţă de Capitală şi pentru că am fost primiţi cu braţele deschise de autorităţile locale”, a declarat Tudor Buţu, preşedintele Asociaţiei Pegas Triatlon Club.

Gabi Szabo şi Elisabeta Lipă, printre invitaţii speciali

La conferinţa de presă organizată miercuri pentru lansarea oficială a acestui eveniment au participat ministrul Tinteretului şi Sportului, Gabriela Szabo, preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, Adrian Nenulescu - preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Gheorghe Pistol, primarul Buftea, dar şi Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la Duatlon şi Triatlon şi Anca Bucur, Miss Fitness Universe. “Sportul de masă e una dintre priorităţile noastre. Nu voi neglija sportul de mare performanţă, pentru că rezultatele noastre şi ale federaţiilor se contabilizează în numărul de medalii. Noi, societatea, trebuie să punem bazele acestui sport pentru a avea mai departe sport de performanţă. Dar în acelaşi timp mă interesează şi sportul de masă şi de câte ori voi avea ocazia îl voi încuraja”, a spus Szabo, completată de oficialul Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă: “Sprijin astfel de competiţii şi îmi doresc să avem cât mai mulţi participanţi la Jocurile Olimpice pentru că acolo vezi cu adevărat cum e să fii printre profesionişti.”


Preşedinta CS Dinamo spera ca tot mai mulţi tineri să ajungă la Jocurile Olimpice

Ministrul Tineretului şi Sportului a pus un pariu cu Lucian Mîndruţă

Prezent la evenimentul de la Grand Hotel Continental, Lucian Mîndruţă a vorbit despre importanţa mişcării, dar şi despre competiţiile pe care acesta le-a organizat împreună cu ProSport, cum ar fi “Cu bicicleta la mare” sau “Cu bicicleta la munte”. Creative marketing managerul Mediafax a pus chiar şi un pariu cu Gabriela Szabo, ambii fiind convinşi că sunt de neîntrecut la pedalat: “Sunt cea mai bună la spinning în sală şi în fiecare week-end sunt la mountain-bike. Ce nu am este o bicicletă de şosea”, a fost reacţia Gabrielei Szabo. Mîndruţă a promis că îi va face rost de o bicicletă de şosea “gata înfrânată”.

Ciprian Bălănescu speră să aducă României o medalie la Jocurile Olimpice din 2016

Multiplul campion naţional la Duatlon şi Triatlon, Ciprian Bălănescu, va fi unul dintre participanţii la evenimentul din 14 iunie. Bălănescu speră ca acest sport să aibă cât mai mulţi adepţi şi a făcut chiar şi promisiune, aceea că va participa la Jocurile Olimpice din Brazilia, din 2016 şi că va aduce României o medalie: “Mă bucur să fiu alături de Asociaţia Pegas Triatlon Club şi de Herbalife la această primă ediţie a triatlonului. Îmi doresc să câştig şi în egală măsură îmi doresc să promovăm acest sport care are din ce în ce mai mulţi adepţi şi la noi în ţară. Românii trebuie să înceapă să facă şi mai multă mişcare în aer liber şi nu în ultimul rând să adopte un stil de viaţă sănătos”.


Ciprian Bălănescu promite că în 2016 va veni cu o medalie de la Jocurile Olimpice din Brazilia

Fondurile strânse merg către Casa Cireşarii II

Înscrierile la Triatlon se pot face până la data de 31 mai, iar sportivii care fac parte din lotul naţional de Triatlon beneficiază de gratuitate la înscriere. De asemenea, participanţii de sex feminin şi localnicii din Buftea vor plăti doar jumătate din taxa de participare, care este de 100 de lei la individual şi 80 de lei la ştafetă. În plus, câştigătorul va fi premiat cu  un premiu în valoare de 500 de euro.

De altfel, o parte din fondurile strânse la acest eveniment vor fi direcţionate către Casa Cireşarii II, din Sectorul 5, Bucureşti, acolo unde locuiesc aproximativ 50 de copii. “Programul umanitar Casa Herbalife are ca beneficiar în România Centrul de primire în regim de urgenţă Cireşarii II din sectorul 5 unde am derulat atât programe de reabilitare a aşezământului cât şi programe de îmbunătăţire a nutriţiei celor peste 50 de copii aflaţi în plasament. Este important ca aceşti copii să poată face mişcare în aer liber într-un mediu curat, pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi activ”, a declarat Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife România şi Moldova.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.