Ruşii lui Putin au scos profit de 50 de milioane de dolari din organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci

27 feb 2015 437 afişări Alte sporturi
Ruşii lui Putin au scos profit de 50 de milioane de dolari din organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din 2014, au generat, potrivit Agerpres, un profit de 3,25 miliarde de ruble, circa 50 de milioane de dolari, a anunţat, joi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), în cadrul unei reuniuni a Comitetului său Executiv la Rio de Janeiro.

  • România nu a luat nicio medalie la Soci. Unica medalie din istorie la JO de iarnă a fost obţinută la Grenoble 1968 de echipajul de bob 2 format din Panţuru şi Neagoe

Forul de conducere al CIO, reunit la Rio până sâmbătă, a indicat, prin intermediul directorului său de comunicare, Mark Adams: comitetul local de organizare a Jocurilor din Rusia ''a generat beneficii de 3,25 miliarde ruble, adică aproximativ 50 milioane de dolari''.

Oficialul a mai spus că forul olimpic mondial a decis să transfere 20 de procente din acest profit Comitetului Olimpic Rus.Costul total al Jocurilor de la Soci s-a ridicat la 37 de miliarde de euro (41,44 miliarde dolari la cursul actual), a precizat aceeaşi sursă. CIO va desemna gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 în cadrul sesiunii sale din data de 31 iulie, la Kuala Lumpur. Beijing, considerat favorit, şi Almatî (Kazahstan) sunt cele două oraşe candidate care au rămas în cursă după retragerea altor patru candidate înscrise iniţial, Stockholm, Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) şi Oslo.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.