Robert Glinţă, recordmenul mondial la juniori în proba de 100 m spate: "Am testat nivelul de competiţie al unor sportivi, iar anul viitor voi avea drept obiectiv să îi înving în competiţiile oficiale"

7 dec 2015 690 afişări Alte sporturi
Robert Glinţă, recordmenul mondial la juniori în proba de 100 m spate: "Am testat nivelul de competiţie al unor sportivi, iar anul viitor voi avea drept obiectiv să îi înving în competiţiile oficiale" Delegaţia României la Europeanul de înot a ajuns luni la prânz în Bucureşti. Foto: FRNPM
  • Echipa naţională de înot a României a revenit în ţară luni după-amiază de la Campionatele Europene în bazin scurt, din Israel, de la Netanya.

Primul înotător tricolor calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, Robert Glinţă, a avut evoluţii impresionante în Ţara Sfântă, iar noul deţinător al recordului mondial la juniori în proba de 100 metri spate, a făcut pe scurt bilanţul săptămânii de concurs. "Sunt foarte mulţumit de această participare la Campionatele Europene, îmi dă încredere pentru viitor. Am acumulat experienţă importantă, iar calificarea într-o finală europeană este un punct pozitiv al carierei mele”, a punctat Glinţă, la sosirea pe aeroport, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

Am putut testa nivelul de competiţie al unor sportivi, iar anul viitor voi avea drept obiectiv să îi înving în competiţiile oficiale”, a anunţat înotătorul de 18 ani. Glinţă a încheiat pe locul şase finala probei de 100 m spate şi a ratat, la baraj, accederea în semifinalele de la 50 m spate.

Participarea a fost o reuşită, pentru că am fost reprezentaţi de o echipă omogenă, iar rezultatul de la ştafeta de liber ne arată că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte calificarea echipei de 4 × 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Rio! După acest concurs pot spune că avem un lider de generaţie -  Robert Glinţă, iar evoluţia lui de la Campionatele Mondiale a fost într-adevăr declicul de care avea nevoie. Recordul mondial doborât a dovedit că el poate accesa fără probleme următorul nivel al performanţei, la seniori. Asta nu înseamnă că trebuie să punem într-un fel sau altul presiune pe el! A dovedit că ştie foarte bine ceea ce face şi ce îşi doreşte pe viitor. Trebuie să avem răbdare şi, uşor-uşor, să ajungă la măestria sportivă de care este capabil - medalia olimpică la ediţia 2020 a JocurilorOlimpice”, a concluzionat la revenirea din Ţara Sfântă, antrenorul federal Silviu Anastase.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.