Robert Glinţă, inclus în circuitul de 3 milioane de dolari ”FINA Champions Swim Series”, alături de toţi marii campioni ai nataţiei mondiale. Circuitul debutează la Guangzhou, de Paşte

5 apr 2019 453 afişări Alte sporturi
Robert Glinţă, inclus în circuitul de 3 milioane de dolari ”FINA Champions Swim Series”, alături de toţi marii campioni ai nataţiei mondiale. Circuitul debutează la Guangzhou, de Paşte

Federaţia Internaţională de Nataţie a găsit cea mai bună metodă pentru a-şi răsplăti vedetele. FINA a pus în scenă un circuit de stelar, cu premii totale în valoare de 3 milioane de dolari, sub denumirea ”FINA Champions Swim Series”. Competiţia are un format inedit, cu finale disputate cu numai patru înotători, care participă pe bază de invitaţie. Între cei 109 înotători din 28 de ţări care au fost invitaţi şi au confirmat participarea se află şi românul Robert Glinţă (22 de ani).

Noul circuit ”FINA Champions Swim Series” va cuprinde trei etape. Prima oprire este programată la finele acestei luni, la Guangzhou (China), în zilele de 27-28 aprilie, când au loc Sărbătorile Pascale. Vedetele înotului vor mai concura la Budapesta (Ungaria) pe 11-12 mai şi în final la Indianapolis (SUA) pe 31 mai -1 iunie.  

Fiecare etapă va avea câte 14 curse individuale – direct finale, cu câte patru înotători la start. Robert Glinţă este invitat să ia startul la Guangzhou la două probe: 50 de metri spate şi 100 de metri spate. Cum competiţia este inclusă pe lista celor care califică pentru Campionatele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud) şi la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, Robert Glinţă va avea o mare oportunitate de a-şi asigura încă de la finele acestei luni prezenţa la competiţia supremă de anul viitor la 100 m spate, cu atât mai mult cu cât concurenţa va fi extrem de motivantă.

La 100 m spate, cei patru invitaţi sunt Xu Jiayu (China / vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017), Kliment Kolesnikov (Rusia / de şase ori medaliat la CE 2018, de trei ori cu aur), Ryosuke Irie (Japonia / triplu medaliat olimpic în 2012) şi Robert Glinţă (România).

Robert Glinţă va participa şi la celelalte două etape, de la Budapesta şi Indianapolis, dar va fi invitat numai la 50 m spate.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.