Regine în Barcelona! Spadasinele din România s-au impus în concursul pe echipe

12 mar 2012 428 afişări Alte sporturi
Regine în Barcelona! Spadasinele din România s-au impus în concursul pe echipe Regine în Barcelona

Locaţia: Barcelona. Protagoniste: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu. Exercită o putere dictatorială în spada mondială şi formează cea mai valoroasă echipă feminină din România şi în 2012! Se exprimă la cel mai înalt nivel indiferent de oră, anotimp, locaţie sau meridian! Sunt prietene sau adversare, adevărate şahiste care gândesc cu 100 de km/h. Au fost reginele sportului tricolor în 2010 şi 2011, iar parcursul din acest an le plasează în pole-position pentru aurul olimpic.

La precedenta etapă, la Doha, au urcat pe treapta a treia a podiumului. În Spania? Altă bătălie cu scrimere şi cu echipe pentru care JO 2012 e încă un vis. Aşadar, adversare motivate, înarmate până în dinţi cu nebunie, ambiţie şi curaj. Dar încă un week-end perfect pentru scrima românească şi-a închis ieri bucla. Un week-end ce poate fi perceput drept o afacere profitabilă ţesută de patru fete valoroase, duble campioane mondiale pe echipe. După ce sâmbătă, Ana Maria Brânză şi Simona Gherman au încrucişat spadele pe planşa catalană în finala de la individual, câştig având vicecampiona olimpică (15-11), ieri s-a tras în cvartet. Sub atenta privire a antrenorilor Dan Podeanu şi Cornel Milan, fetele şi-au pus amprenta definitiv pe etapa de Cupă Mondială din Barcelona. Au trecut în primul tur de Elveţia (42-33), în sferturi de Germania (43-36) şi în semifinale de Rusia (45-29). În finală, fetelor le-a ieşit în cale echipa Ucrainei, aflată încă în cursa de obţinere a biletului pentru Londra. Ex-sovieticele s-au multumit doar cu un loc secund (39-45), in timp ce Ana si colegele ei au taiat aerul cu un pumn al victoriei, unul care le consolideaza pozitia de regine ale lumii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.