Reacţia lui Răzvan Martin, după ce a fost prins dopat: "Nu pot să înţeleg cum s-a întâmplat, dar nu am intenţia să renunţ"

8 aug 2013 1771 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Reacţia lui Răzvan Martin, după ce a fost prins dopat: "Nu pot să înţeleg cum s-a întâmplat, dar nu am intenţia să renunţ"

Halterofilul Răzvan Martin, depistat pozitiv la un contol antidoping efectuat în aprilie, la Campionatele Europene, a declarat, joi, la DolceSport, că nu îşi explică rezultatul testului şi că nu intenţionează să renunţe la sportul pe care îl practică de 16 ani.

"Nu pot să înţeleg cum s-a întâmplat. Pe 3 ianuarie am plecat spre lotul olimpic. Am început pregătirea. Pe 3 aprilie 2013 am fost luat la doping şi încă o dată cu trei zile înainte de plecarea la concurs. Nu am avut absolut nimic, pentru că dacă avea nu mai puteam să particip la concurs. Eu doar mi-am făcut treaba, am venit când m-au chemat, am ridicat, am fost tot timpul prezent la antidoping, la tot... Eu acum o să-mi văd liniştit de treabă, nu am intenţia să mă las doar pentru că am fost depsitat pozitiv şi sper să fac o treabă şi mai bună în continuare. Nu am de ce să mă las pentru că eu iubesc sportul ăsta, pe care îl fac de 16 ani. Nu e chiar aşa uşor să te poţi lăsa după un lucru pe care îl faci de atâta timp", a spus Martin.

Halterofilii Răzvan Martin, medaliat cu bronz la JO de la Londra, şi Elena Andrieş au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol în urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, în timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienonă în 2012.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere a publicat o listă a sportivilor depistaţi pozitiv, pe care figurează şi cei trei români.

Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, şi este supendat până la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls şi cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, în aceeaşi competiţie. Şi în cazul ei, şi în cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federaţia internaţională a aplicat o suspendare de doi ani.

Stanozololul şi metadienona sunt steroizi anabolizanţi.

Sursa: Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.