Rareş Dumitrescu: "Obiecitvul meu este să nu mă întorc fără medalie de la Jocurile Olimpice"

27 iun 2012 105 afişări Alte sporturi
Rareş Dumitrescu: "Obiecitvul meu este să nu mă întorc fără medalie de la Jocurile Olimpice" Rareş Dumitrescu: "Obiecitvul meu este să nu mă întorc fără medalie de la Jocurile Olimpice"

Medaliat cu argint în concursul pe echipe la Campionatul European de scrimă de la Legnano, Rareş Dumitrescu a declarat, miercuri, că obiectivul său personal la Jocurile Olimpice este să nu se întoarcă fără o medalie de la Londra.

"Ne-ar plăcea să fim federaţia care se întoarce cu cele mai multe medalii de la Olimpiadă, dar nu mi-ar părea rău să câştige şi celelalte federaţii cel puţin câte o să luăm noi. Obiectivul meu personal este să nu mă întorc fără medalie olimpică de la Londra. Mi-ar plăcea să luăm pe echipe, şi cred că o vom lua, dar una la individual ar fi ceva special pentru mine", a spus sportivul în vârstă de 29 de ani.

Dumitrescu susţine că echipa de sabie a României se află acum, cu trei săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice, exact unde şi-a propus. "Sperăm ca acest european să fie doar o încălzire pentru noi înaintea Jocurilor Olimpice. La începutul anului ne-am propus să o luăm încetişor şi să creştem din ce în ce mai mult. Acum două săptămâni am luat argintul la europene, acum am reuşit să câştigăm etapa de Cupă Mondială de la Chicago, aşa că suntem exact unde ne-am propus. Mai sunt trei săptămâni până la JO aşa că putem să mai reglăm dacă mai sunt ceva probleme", a precizat Rareş Dumitrescu.

Ana Maria Brânză a declarat, miercuri, în glumă, că obiectivul de la Olimpiadă a fost stabilit de toată lumea şi că nu îi mai rămâne decât să meargă la Londra şi să aducă la Bucureşti medalia de aur. "Obiectivul meu personal a fost trasat de toţi. Eu trebuie doar să mă duc acolo şi să mă întorc cu acel aur. Să iau un aur la individual şi un aur cu echipa ar fi mai mult decât am visat vreodată. Dar să luăm treptat lucrurile, mai avem o competiţie şi nu vreau să mă încarc. Eu voi face tot ce ţine de mine", a spus Brânză.

Vicecampioană olimpică în urmă cu patru ani la Beijing, sportiva susţine că în principiu concursul de scrimă din cadrul Jocurilor Olimpice ar trebui să fie mai uşor decât cel de la Campionatele Mondiale. "E un an bun pentru scrimă, să sperăm că şi la Londra o să ne priască. Până la urmă, din punctul meu de vedere Olimpiada ar trebui să fie un concurs mai uşor decât mondialele. Pentru că la Campionatul Mondial participă câte patru concurente de la fiecare ţară, pe când la JO sunt maximum trei. La Londra vom fi 36, la un CM se strâng cam 100 de concurente. Bineînţeles însă că valoarea e mult mai concentrată", a explicat Ana Maria Brânză.

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) i-a premiat, miercuri, cu suma totală de 345.000 de lei, pe sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de scrimă de la Legnano (Italia), precum şi pe antrenorii acestora.

Noul preşedinte al ANST, Carmen Tocală, a declarat într-o conferinţă de presă că a dublat premiul pentru cucerirea medaliei de aur conform legii. Astfel, pentru medalia de aur s-a acordat suma de 28.000 de lei, iar pentru argint 8.400 de lei.

Sportivii premiaţi sunt următorii: Simona Gherman (spadă - aur individual şi argint cu echipa), Anca Măroiu (spadă - argint individual, argint cu echipa), Ana Maria Brânză (spadă - argint cu echipa), Loredana Dinu (spadă - argint cu echipa), Rareş Dumitrescu (sabie - argint cu echipa), Tiberiu Dolniceanu (sabie - argint cu echipa), Alexandru Sireţeanu (sabie - argint cu echipa), Florin Zalomir (sabie - argint cu echipa).

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.