Prima medalie europeană în 2015 pentru Leonid Carp, Pariul ProSport: argint la canoe 4, în proba de 1.000 m. Dezastru pentru campionii mondiali Dumitrescu - Mihalachi: ultimul loc în finala de canoe dublu, pe 1.000 m

2 mai 2015 1088 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Prima medalie europeană în 2015 pentru Leonid Carp, Pariul ProSport: argint la canoe 4, în proba de 1.000 m. Dezastru pentru campionii mondiali Dumitrescu - Mihalachi: ultimul loc în finala de canoe dublu, pe 1.000 m

România a început în forţă prima zi a finalelor la Campionatul European de kaiac-canoe, de la Racice (Cehia), reuşind să cucerească până acum trei medalii: una de aur şi două de argint. Cea mai spectaculoasă probă a zilei de sâmbătă reuşită de români a fost cea de la la canoe 4, pe distanţa de 1.000 m, în care elevii lui Florin Popescu au urcat pe podium după o cursă de urmărire, la jumătatea distanţei ei aflându-se abia pe locul 5.

ProSport v-a prezentat la începutul lunii ianuarie, în cadrul campaniei „Pariul ProSport”, povestea celui mai promiţător canoist român al momentului, Leonid Carp.  Triplu campion european de juniori, Carp (18 ani) este considerat un fenomen în lumea canoei româneşti. După ce a câştigat aurul în primul concurs la care a participat în acest an, Cupa României, la canoe simplu pe 1.000, tânărul originar din Dunavăţu de Jos şi-a trecut în palmares şi prima medalie europeană. Astfel, cu echipajul de canoe 4, în componenţa Petre Condrat, Iosif Chirilă şi Ştefan Strat, Carp a cucerit medalia de argint.

Cei patru au făcut o cursă de poveste la Racice: au plecat slab, ca după 250 m să se afle pe locul 4, iar la jumătatea distanţei să mai cedeze un loc. După cei 500 de metri a început, practic, şi goana lor după medalie, cei patru reuşind să recupereze senzaţional şi să ajungă pe locul 3 cu 250 de metri înaintea finalului, ca la finiş să fie cronometraţi cu timpul de 3:24, 792. Aurul a fost cucerit de echipajul Rusiei, format din Kiril Şamşurin, Viktor Melantiev, Rasul Işmuhamedov şi Vladislav Cebotar, ce a a avut un timp de 3:23,460. Bronzul a fost cucerit de echipa Ucrainei, în componenţa Denis Kovalenko, Elnir Ahadov, Dmitro Ianciuk şi Eduard Şemetilo, cu timpul de 03:25,412.

Carp a participat şi în proba de canoe simplu, pe distanţa de 1.000 m, unde a terminat pe locul secund Finala B, cu timpul de 4:04, 628.
 

  • Medalia de aur a fost cucerită de către echipajul de kaiac dublu pe distanţa de 1.000 m, Petronela Borha şi Elena Meroniac, în timp ce argintul a fost adus de către Florentina Caminescu în proba de kaiac simplu 1000 metri.


De menţionat evoluţia dezamăgitoare a campionilor mondiali en-titre, Alexandru Liviu Dumitrescu - Victor Mihalachi, care au terminat pe ultimul loc finala de canoe dublu pe distanţa de 1.000 m. Cei doi vor lua sâmbătă startul în serii şi pe distanţa de 200 de metri, în timp ce la 500 de metri sunt calificaţi direct în finală.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.