Prezentare de gală pentru delegaţia României care va participa la JO de iarnă de la PyeongChang. Mihai Covaliu: ”Avem dreptul să sperăm”

31 ian 2018 1692 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Prezentare de gală pentru delegaţia României care va participa la JO de iarnă de la PyeongChang. Mihai Covaliu: ”Avem dreptul să sperăm” 11 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/16966328/2/nis-2258.jpg

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang în perioada 9-25 februarie 2018, a fost prezentată oficial în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani. Sportivii şi antrenorii au purtat echipamentul primit de la partenerul tehnic al forului olimpic, Peak, toţi componenţii delegaţiei declarându-se mulţumiţi de calitatea echipamenului şi mai ales varietatea vestimentară.

La evenimentul transmis în direct pe TVR, unul dintre deţinătorii de drepturi pentru competiţia sud-coreeană, au fost prezenţi Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Romîn (COSR), Octavian Morariu, membru CIO pentru România, Kim Eun Joong, ambasadorul Coreei de Sud, Cosmin Butuza, secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, George Boroi, secretar general al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducători ai cluburilor şi federaţiilor naţionale sportive, precum şi personalităţi ale mişcării olimpice româneşti.

Mihai Covaliu: “Este un moment de bucurie şi emoţie. Este bucuria care ne umple inimile de fiecare dată când familia olimpică se strânge pentru un nou eveniment, pentru o nouă provocare! Doresc să vă felicit în primul rând, deopotrivă sportivi şi antrenori, pentru munca şi eforturile pe care le-aţi depus pentru a ajunge aici. Jocurile Olimpice reprezintă competiţia supremă, iar participarea în sine este o performanţă, venită în urma unui riguros proces de calificări. Mergeţi cu toată încrederea şi fiţi permanent animaţi de ideea că puteţi. Avem dreptul să sperăm, avem dreptul să credem în noi, avem dreptul să vrem să câştigăm. Nimeni nu e înfrânt înainte de competiţie, nimeni nu e câştigător înainte de competiţie. Voi sunteţi cei care puteţi scrie istorie. Mergeţi cu încredere la PyeongChang, cu bucuria de a participa la competiţia supremă şi cu mândria de a reprezenta o Românie care vă iubeşte şi vă susţine. Transmiteţi tuturor mesajul nostru de pace, respectul pentru spiritul şi valorile olimpismului”.

Octavian Morariu a transmis mesajul CIO pentru Echipa Olimpică a României, ambasadorul Coreei de Sud le-a urat succes tricolorilor la PyeongChang 2018, iar Sandra Izbaşa a împărtăşit sportivilor câteva dintre trăirile şi experienţele sale în întrecerile olimpice.

Jurământul olimpic a fost rostit de Mihai Petru Ungureanu, cel care va purta drapelul României la ceremonia de deschidere a JO de iarnă de la PyeongChang 2018.

Prima parte a delegaţiei României, formată din loturile de biatlon, sanie, schi alpin şi schi sărituri, a plecat spre PyeongChang miercuri seara. Componenţii lotului de schi fond şi ai echipajelor masculine de bob patru persoane şi skeleton vor pleca joi, 1 februarie, iar vineri, 2 februarie vor pleca fetele din echipajele de bob două persoane şi skeleton, şi băieţii din bobul de două persoane.

Delegaţia României numără 28 de sportivi, care vor participa la şase sporturi: bob, schi (alpin, schi fond, sărituri), patinaj viteză, biatlon, sanie şi skeleton.

fotografii: COSR

 
 
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.