Pe drumul spre singurul trofeu care îi lipseşte! Ammann, câştigător la Oberstdorf

30 dec 2013 868 afişări Alte sporturi
Pe drumul spre singurul trofeu care îi lipseşte! Ammann, câştigător la Oberstdorf
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Simon Ammann a câştigat ieri concursul de la Oberstdorf, primul din actuala ediţie a Turneului celor Patru Trambuline. Medaliat cu aur olimpic şi mondial şi câştigător al Cupei Mondiale, Ammann nu a câştigat niciodată competiţia care are loc la graniţa dintre ani

  • A doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline are loc mâine, la Garmisch-Partenkirchen
  • Ammann câştigase la Oberstdorf şi în 2009, când a terminat pe 2 la general, în spatele austriacului Wolfgang Loitzl

De 12 ani în Cupa Mondială, Ammann a avut timp să ofere imagini minunate pasionaţilor de sărituri cu schiurile

Salt Lake City, februarie 2002. Cu doar o victorie într-o etapă de Cupă Mondială trecută în palmares, Simon Ammann, un tânăr necunoscut de 21 de ani, devenea dublu campion olimpic pe trambulina din Park City, câştigând în faţa unor legende precum Sven Hannawald, Adam Malysz sau Matti Hautamaeki. Elveţianul a repetat isprava şi la Vancouver în 2010, într-un sezon în care şi-a trecut în palmares şi Cupa Mondială. Însă lui Ammann nu i-a scăpat până acum o competiţie importantă. E vorba de Turneul celor Patru Trambuline, acolo unde are două locuri 2 (2009 şi 2011), un loc 3 (2002) şi două locuri 5 (2007, 2010). Totuşi, situaţia s-ar putea schimba radical. Pentru că elveţianul care are acum 32 de ani, campion mondial la Sapporo în 2007, se află în pole-position pentru primul trofeu al întrecerii dintre ani din lumea săritorilor cu schiurile.

21 de victorii şi 71 de podiumuri are Ammann în 299 de starturi în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

A sărit 139 şi 133 de metri

După ce terminase pe locul 3 în calificările de sâmbătă, Ammann a intrat în concurs puternic şi a sărit 139 de metri în prima manşă! Lider, deşi slovenul Peter Prevc sărise cu jumătate de metru mai mult, iar tânărul austriac Thomas Diethart egalase săritura lui Ammann. Iar elveţianul care nu mai câştigase o etapă de Cupă Mondială din 2011, de la Lahti, şi-a păstrat calmul în partea secundă, ajungând la 133 de metri, mai puţin decât rivalii săi, dar suficient de bine pentru a se impune! Cu 301,9 puncte, Ammann l-a învins cu 4 puncte pe norvegianul Anders Bardal, câştigătorul calificărilor, şi cu 4,6 puncte pe Prevc. Gregor Schlierenzauer, omul care putea deveni primul săritor din istorie cu nouă podiumuri consecutive în Turneul celor Patru Trambuline a terminat doar pe locul 9, la 20,3 puncte de Ammann, cu sărituri de 130,5 şi 137 metri. Liderul Cupei Mondiale, Kamil Stoch, nu a venit decât pe locul 13!

Ammann s-a bucurat ca un copil după victoria de ieri de la Oberstdorf

Mâine, Ammann vrea victoria la Garmisch

Nu este pentru prima dată când Ammann câştigă la Oberstdorf în Turneul celor Patru Trambuline! S-a întâmplat acest lucru şi în 2009, când la final elveţianul a terminat doar pe doi, în spatele lui Wolfgang Loitzl. ”Au fost foarte multe performanţe bune înaintea mea, deci am fost obligat să sar cât mai bine. Să împart o victorie cu 25.000 de spectatori e un sentiment unic”, a spus Ammann, care se gândeşte deja la concursul de mâine de la Garmisch-Partenkirchen, acolo unde a mai câştigat o dată în carieră, în 2011.

CLASAMENT OBERSTDORF ŞI TURNEUL CELOR PATRU TRAMBULINE

CLASAMENT CUPA MONDIALĂ

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.