Nemţii vor puşcărie pentru dopaţi. Şeful WADA le dă replica: "Un sportiv care a încălcat codul anti-doping nu ar trebui să ajungă la închisoare". Cum comentezi?

19 nov 2014 262 afişări Alte sporturi
Nemţii vor puşcărie pentru dopaţi. Şeful WADA le dă replica: "Un sportiv care a încălcat codul anti-doping nu ar trebui să ajungă la închisoare". Cum comentezi?

WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping) a obţinut o creştere a bugetului de 3% pentru 2015, a strâns 13 milioane de dolari în fondul pentru cercetare anti-doping şi a aprobat un nou regulament, mai sever, valabil din ianuarie anul viitor, care prevede suspendări de patru ani pentru sportivii depistaţi pozitiv cu substanţe interzise.

  • WADA respinge însă pedeapsa cu închisoarea pentru trişori

Craig Reedie, preşedintele WADA, nu susţine ideea de a introduce pedepse în codul penal pentru trişori. "Este o speculaţie foarte incomodă pentru WADA introducerea unor sentinţe care să prevadă luni sau ani în închisoare pentru cei care folosesc substanţe interzise. Sportivii ar trebui sancţionaţi conform regulilor sportive, aşa cum au fost ele finisate de-a lungul anilor şi nu ar trebui să răspundă şi în instanţă pentru aceleaşi fapte", a declarat Reedie, potrivit todayonline.com.

Germania are un proiect de lege care ar putea primi votul decisiv în aprilie 2015, care propune pedepse de până la trei ani de închisoare pentru sportivii profesionişti depistaţi pozitiv cu substanţe dopante.

În 2014, liderul la zi al badmintonului, malaysianul Lee Chong Wei, dar şi maratonista Rita Jeptoo (Kenya), câştigătoarea Maratonului de la Chicago, fostul recordmen al sprintului mondial Asafa Powell şi conaţionala sa din Jamaica, Sherone Simpson, au fost depistaţi pozitiv şi suspendaţi pentru dopaj. Jamaica s-a aflat chiar sub ameninţarea unei sancţiuni foarte drastice - interzicerea participării la Jocurile Olimpice de la Rio, potrivit The Guardian, pentru lipsa de implicare în lupta anti-doping, soldată cu doar cinci controale într-un an.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.