Naturalizări în masă la naţionala de hochei. Guvernul a acordat cetăţenia română pentru şase componenţi ai lotului naţional

30 mar 2017 14669 afişări Alte sporturi
Naturalizări în masă la naţionala de hochei. Guvernul a acordat cetăţenia română pentru şase componenţi ai lotului naţional

Guvernul a decis joi acordarea cetăţeniei române pentru şase sportivi de înaltă performanţă, în vederea includerii lor în lotul naţional de hochei pe gheaţă şi participării la competiţiile sportive internaţionale.

Este vorba despre Nyerges Lajos, Yemelianenko Yevhen, Polc Patrik, Butochnov Anton, Zabludovskyi Denys, Borysenko Pavlo, se precizează într-un comunicat al Executivului.

Cei şase sportivi au solicitat dobândirea cetăţeniei române în prima parte a anului 2016.

Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatându-se astfel îndeplinirea condiţiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârile pentru acordarea cetăţeniei române celor şase sportivi, adoptate joi în şedinţa de Guvern.

Cetăţenia română a fost acordată celor şase persoane în temeiul prevederilor Legii cetăţeniei române, modificată şi completată prin OUG 37 din 2015.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cetăţenii străini sau persoanele fără cetăţenie care au contribuit în mod semnificativ la promovarea culturii, civilizaţiei şi spiritualităţii româneşti pot dobândi cetăţenia română în condiţii mai facile.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.