NATAŢIE | Azi încep Internaţionalele României. Robert Glinţă ratează concursul, dar şi Mondialele de la Budapesta: "Fiind încă în primul an al noului ciclu olimpic, putem sacrifica orice competiţie, pentru ca el să îşi revină la parametri normali"

25 mai 2017 490 afişări Alte sporturi
NATAŢIE | Azi încep Internaţionalele României. Robert Glinţă ratează concursul, dar şi Mondialele de la Budapesta: "Fiind încă în primul an al noului ciclu olimpic, putem sacrifica orice competiţie, pentru ca el să îşi revină la parametri normali"
  • Astăzi debutează ediţia a III-a a Campionatelor Internaţionale de înot ale României: competiţia se desfăşoară în perioada 25-28 mai, la Bazinul ”Anatol Grinţescu” din incinta Complexului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Robert Glinţă, singurul înotător român care a reuşit o calificare în finală la Jocurile Olimpice de la Rio (la 100 m spate) nu va fi prezent în blockstarturi la Internaţionalele României, a anunţat Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, în conferinţa de presă premergătoare întrecerii.

Rapoarte medicale au indicat o suprasolicitare în cazul lui Robert Glinţă, după rezultate nefavorabile ale analizelor de specialitate.Sportivul legitimat de CS Dinamo Bucureşti va lua o pauză de 2-3 luni, pronosticul nefiind însă unul ferm. Înotătorul în vârstă de 20 de ani va fi monitorizat pe o perioadă nedeterminată şi i se va permite să revină în bazin atunci când toate problemele vor fi complet înlăturate, informează site-ul federaţiei.

Obiectivul nostru pentru Robert Glinţă este participarea cu succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. De aceea, fiind încă în primul an al noului ciclu olimpic, putem sacrifica orice competiţie, pentru ca el să îşi revină la parametri normali”, a declarat Camelia Potec.

Încerc să fac tot posibilul să revin cât mai repede în bazin, însă acest lucru depinde de modul cum voi răspunde la perioada de recuperare. Pentru finalul de an, obiectivul meu de participare la Campionatele Europene în bazin scurt (de la Copenhaga, 13-17 decembrie) rămâne în picioare. Desigur că regret că nu pot participa la Mondialele de la Budapesta (23-30 iulie), unde deja aveam baremul îndeplinit, însă trebuie să privim lucrurile pe un orizont mai larg de timp”, a punctat Robert Glinţă.

366 este numărul record de sportivi care vor participa la Internaţionalele României (226 la masculin şi 140 la feminin). La Bucureşti se vor întrece înotători din 9 ţări. 278 de înotători au luat startul la ediţia 2015, respectiv 341 de înotători în 2016.

  • Loturile naţionale ale României sunt compuse din 40 de sportivi, 7 la seniori şi 33 la juniori.
  • Sunt programate întreceri la feminin pentru grupa de vârstă 14-16 ani, 17 ani şi mai mari, iar la masculin pentru grupa 15-18 ani,19 ani şi mai mari.
  • Primele 6 performanţe, în raport cu tabela internaţională de punctaj FINA, vor fi răsplătite cu premii în bani, în valoare cumulată de 28 000 de euro.
  • În fiecare zi sunt programate câte două reuniuni, de la ora 10.00 şi respectiv 17.00 - sesiunea finalelor.
  • Reuniunile finale de la Internaţionalele României vor fi transmise integral pe postul public de televiziune TVR HD.

Sperăm ca înotătorii noştri să îndeplinească baremurile de calificare la competiţiile de obiectiv: Campionatele Mondiale de seniori, Campionatele Europene de juniori şi Festivalul Olimpic al Tineretului European. Acesta este scopul principal pentru organizarea Campionatelor Internaţionale ale României, ca înotătorii noştri să îşi poată realiza acasă criteriile de accedere la marile competiţii. Ne bucură faptul că România, prin această competiţie, se află din nou pe harta marilor întreceri internaţionale”, spune Camelia Potec.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.