Moment memorabil la Europenele de lupte de la Bucureşti. Doi ”titani” s-au întâlnit pe saltea după 40 de ani

8 apr 2019 2737 afişări Alte sporturi
Moment memorabil la Europenele de lupte de la Bucureşti. Doi ”titani” s-au întâlnit pe saltea după 40 de ani 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/18048869/2/ce-lupte-7.jpg
  • Europenele de la Bucureşti au debutat cu cinci categorii la lupte libere - masculin
  • Competiţia are parte de o organizare de cinci stele, asigurată de FR de Lupte
  • Marii campioni ai acestui sport s-au reunit la Bucureşti

Campionatele Europene de lupte pentru seniori au debutat în forţă la Sala Polivalentă din Capitală. La 40 de ani de când România organiza o astfel de competiţie, tot la Bucureşti, campioni mari de ieri şi de azi s-au reunit într-o încleştare a celor puternici.

Şi pentru că s-a făcut recurs la istorie, doi dintre titanii care s-au înfruntat în 1979 la Bucureşti într-o finală europeană, românul Ştefan Rusu şi polonezul Andrzej Supron, s-au reîntâlnit pe saltea, într-un meci demonstrativ. Mai rotofei, dar fără să fi uitat esenţa luptelor, cei doi au făcut spectacol, ambii fiind declaraţi câştigători la final. În 1979, Ştefan Rusu a câştigat medalia de aur, dar a spus că ”a fost cel mai greu meci al carierei mele”. Cei doi s-au mai întâlnit şi pentru aurul olimpic în 1980, când tot românul i-a luat faţa adversarului din Polonia.

Ştefan Rusu şi Andrzej Supron au primit din partea preşedintelui federaţiei internaţionale (UWW), Nenad Lalovic, şi a preşedintelui FRL, Razvan Pîrcalabu, distincţii de onoare şi un set de medalii oficiale ale CE 2019. La final, ambii au ţinut câte un discurs: Andrzej Supron în engelză, iar Rusu într-o rusă impecabilă. Competiţia are parte de o organizare de cinci stele, asigurată de Federaţia Română de Lupte.

Un meci sigur pentru medalia de bronz

Prima zi a competiţiei a adus delegaţiei României şansa unei medalii de bronz. Andrei Dukov (cat. 57 kg) – lupte libere a cedat în semifinale în faţa rusului Muslim Sadulaev şi se va lupta marţi pentru medalia de bronz cu unul dintre adversarii care vor veni din recalificări.

George Bucur (65 kg) s-a oprit în primul tur, învins de rusul N. S. Kuular. Şi românul Evgheni Volkov (cat. 70 kg) a pierdut în primul tur, dar învingătorul său, turcul Mustafa Kaya s-a dus în finală, astfel că l-a tras pe Volkov în recalificări. Marţi, sportivul tricolor se va lupta cu ucraineanul Semen Radulov, iar în cazul unei victorii va avea şi el şansa unui meci pentru bronz, cu Magomedmurad Gadziev (Polonia).

La categoria 79 kg, Omaraskhab Nazhmudinov (România) a cedat în sferturi cu Andrei Karpach (Belarus), iar la 97 kg, Michael Manea a fost învins de moldoveanul Nicolai Ceban, în chiar meciul de debut.

Competiţia continuă până duminică. Intrarea pentru public este liberă.

Rusu (dreapta) şi Supron - varianta slim 1979

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.