Michael Phelps, un om cât o naţiune!

10 iul 2008 5 afişări Alte sporturi
Michael Phelps, un om cât o naţiune! Michael Phelps

Opt medalii olimpice de aur, adică exact atâtea cât a cules întreg sportul românesc la Atena, stau în puterile omului deja legendă, Michael Phelps.

În urmă cu patru ani, la prima tentativă de a doborî performanţa lui Mark Spitz, de şapte ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la JO 1972, „Glonţul din Baltimore” n-a lovit „decât” de şase ori aurul. Acum, timpul a trecut, dar ambiţiile au rămas nealterate. „Sunt capabil să obţin opt medalii de aur!”. Că Phelps nu glumeşte a dovedit-o la recentele trialuri ale Americii, de la Omaha (Nebraska), stabilind noi recorduri mondiale la 200 şi 400 m mixt (1:54,80, respectiv 4:05,25).

Mai mult, a impresionat şi la 100 m fluture, devansându-l pe deţinătorul celui mai bun rezultat al tuturor timpurilor, Jan Crocker, pentru a încheia cele două lungimi de bazin în 50,89. „La Olimpiadă va fi mai greu şi vor apărea şi ştafetele. Dar totul decurge conform planului”, a spus Phelps, mai încrezător ca niciodată.

În Water Cube din Beijing va fi omul cel mai ocupat: cinci probe individuale şi trei cu echipa, în tentativa de a deveni, totodată, cel mai titrat sportiv all-time.

"Sunt gata de provocarea ce mă aşteaptă. Nu trebuie decât să plonjez în apă şi să fac ceea ce iubesc mai mult" - Michael Phelps, sextuplu campion olimpic

1 milion de dolari ar primi Phelps din partea sponsorului, Speedo, dacă ar obţine şapte sau opt medalii de aur la Beijing

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.