"La Michael Phelps, e necesară acea doză de aroganţă care este vizibilă din perspectiva multor oameni". #1 în nataţia românească vorbeşte despre americanii care au scris istoria modernă a înotului | EXCLUSIV

4 sep 2018 733 afişări Alte sporturi
"La Michael Phelps, e necesară acea doză de aroganţă care este vizibilă din perspectiva multor oameni". #1 în nataţia românească vorbeşte despre americanii care au scris istoria modernă a înotului | EXCLUSIV

După un an de pregătire în Statele Unite, Robert Glinţă s-a redescoperit, privindu-se prin lupa celei mai performante şcoli de nataţie din lume, s-a încărcat cu o nouă mentalitate şi s-a duelat în curse directe cu foşti sau actuali deţinători de titluri olimpice.

Piteşteanul a răspuns la ProSport LIVE la două întrebări evidente ale pasionaţilor de nataţie: cum sunt Michael Phelps - sportivul cu cele mai multe medalii câştigate la Jocurile Olimpice (28, dintre care 23 de aur, adunate în 5 participări) şi Ryan Lochte (sextuplu campion olimpic, de 12 ori medaliat la JO - al doilea în topul înotătorilor cu cele mai multe distincţii, după Michael Phelps).

"Michael Phelps este, probabil, cel mai cunoscut sportiv din întreaga lume. Acea doză de aroganţă care este vizibilă din perspectiva multor oameni este necesară pentru el, ca să rămână focusat pe ceea ce are de făcut", a spus Robert Glinţă, care a şi argumentat. "Asta pentru că întotdeauna vor exista distracţii pentru el din cauza fanilor, a reporterilor - care îi doresc atenţia. El, în principiu, nu asta are în plan, dacă vine la o competiţie - să vorbească cu cât mai mulţi reporteri. Vine la o competiţie să îşi vadă cât mai bine de ceea ce are de făcut şi să îşi reducă cât mai mult timpul sau energia irosită. Pentru un sportiv, a vorbi sau a da autografe, a sta în pcioare foarte mult este un consum energetic care poate influenţa rezultatul final. Cu siguranţă, Michael Phelps este un om deştept şi are în vedere acest lucru", a mai spus sportivul legitimat de Dinamo, recunoscând însă că nhu l-a cunoscut personal pe cel poreclit Omul-Peşte.

"Am avut câteva antrenamente făcute cu Ryan Lochte în bazin, la facultatea la care am studiat. El are un talent enorm, este al doilea cel mai decorat sportiv după Michael Phelps, din întreaga istorie a înotului - ceea ce este extraordinar. Probabil, nu e foarte conştient de asta, iar interesul lui nu este în favoarea sportului de performanţă", a spus piteşteanul, vicecampion european la 50 m spate la Glasgow, la începutul lunii august.

24,12 este recordul lui Robert Glinţă la 50 m spate - rezultat stabilit la CE de la Glasgow, pe data de 3 august. Acesta este noul record naţional al României

53,32 este recordul lui Robert, şi al României, la 100 m spate (27 mai 2018, la Bucureşti)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.