"Mă trag dintr-un trib de luptători!" Benjamin Adegbuyi, cea mai mare speranţă a românilor la Gala SuperKombat

15 dec 2012 5008 afişări Alte sporturi
"Mă trag dintr-un trib de luptători!" Benjamin Adegbuyi, cea mai mare speranţă a românilor la Gala SuperKombat

Gala SuperKombat de pe 22 decembrie (Sala Polivalentă din Bucureşti) va fi transmisă în direct pe Pro TV şi Voyo.ro

Benjamin Adegbuyi (27 de ani) este probabil cea mai mare speranţă a românilor pentru a vedea un luptător din ţara noastră câştigător al Finalei K1. După Daniel Ghiţă, specialiştii îl consideră pe româno-nigerian unul dintre cei mai talentaţi luptători din circuit. Povestea lui este interesantă. Mama sa a fost căsătorită cu un nigerian. Ulterior, au divorţat, dar Benjamin a crescut pe meleagurile noastre, la Aiud. „Eram puţin timid şi ruşinos. Vă daţi seama că aveam 8-9 ani şi eram singurul negru din oraş. Sunt oarecum obişnuit să întoarcă lumea capul pe stradă după mine”, îşi aminteşte cel poreclit „The Hammer”. Pasiunea pentru K1 nu a apărut peste noapte. „Am făcut karate şi box, iar prietenii îmi spuneau că sunt talentat. În urmă cu doi ani am venit la Bucureşti şi m-am apucat serios. Ajunsesem la o maturitate, ştiam că e ultimul glonţ. N-aveam voie să ratez. Aşa a început totul. Dacă mă apucam mai devreme, poate mă săturam sau nu eram la fel de serios. Visul meu e să câştig Finala K1, iar dacă respect paşii, am şanse“.

Se trage dintr-un trib de războinici

Chiar dacă părinţii lui sunt despărţiţi, Benny încearcă să petreacă timp cu amândoi. Drept urmare, a locuit o perioadă în Nigeria, dar s-a întors: „Tata e decan la o facultate acolo şi mereu îmi spune să las luptele şi să îl urmez, dar nu... (râde). E şi cam mare contrastul între noi, el profesor, eu în ring. Oricum, eu mă consider mai mult român decât nigerian. M-am născut în România, am crescut aici. Dar poate spiritul ăsta îndrăzneţ mi se trage de la tata. Aparţin unui trib, Yoruba, şi se spune despre el că e de luptători. Poate ăsta e secretul meu”.

„Are cea mai rapidă evoluţie”

Chiar dacă Olanda este ţară unde K1 este foarte popular, pe Benny nu îl tentează. Vrea să rămână alături de Alin Panaite, antrenorul său. Acesta spune despre Adegbuyi că a crescut incredibil în cei doi ani de carieră. „Ne-a uimit de la început pe toţi. Când am văzut că l-a făcut KO pe Lascenko, m-am blocat. Pot spune că a avut cea mai rapidă creştere din câţi luptători am văzut până acum. E isteţ, prinde orice informaţie de la antrenament şi chiar dacă e masiv (n.r – 1,97 m, 116 kg), se mişcă foarte repede”.

E foarte serios şi cuminte. E ca ardelenii într-un fel, dar se mişcă mult mai repede
Alin Panaite, antrenor Adegbuyi

Cred că aş putea să câştig Gala, dar sunt conştient că voi avea meciuri foarte grele
Benjamin Adegbuyi

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro şi la toate magazinele Orange, Vodafone şi Germanos

Preţurile biletelor la Gala de pe 22 decembrie încep de la 50 de lei

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.