Legendarul Ivan Patzaichin a primit ”Colanul de Aur”, cea mai mare distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

19 apr 2019 1841 afişări Alte sporturi
Legendarul Ivan Patzaichin a primit ”Colanul de Aur”, cea mai mare distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a omagiat trei personalităţi ale vieţii sportive prin acordarea ”Colanului de Aur”, cea mai mare distincţie a olimpismului românesc. Evenimentul a avut loc joi, în Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucureşti.

COSR a făcut o reverenţă în faţa legendarului Ivan Patzaichin. În aplauzele furtunoase ale membrilor COSR, care s-au ridicat în picioare în onoarea sa, ”Amiralul canoei româneşti” a fost distins cu ”Colanul de Aur”, pentru întreaga sa carieră în slujba sportului. Fostul mare canoist, de şapte ori medaliat la Jocurile Olimpice (4 aur şi 3 de argint) şi de 22 ori la mondiale (nouă de aur), a primit cu lacrimi în ochi trofeul oferit de preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Maestru Emerit al Sportului şi Antrenor Emerit, Patzaichin a primit în 1990 din partea Comitetului Internaţional Olimpic cea mai înaltă distincţie a acestui for, respectiv Ordinul Olimpic Colanul de Platină, în anul 2000 a primit Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios" în gradul de Ofiţer, iar în 2010 a fost distins cu Decoraţia Regală ”Nihil Sine Deo".

”Desi aveam Colanul de Platină oferit de Comitetul Internaţional Olimpic, parcă îl doream şi pe acesta, de ce să nu fiu sincer. Este cea mai mare distincţie a COSR, iar familia olimpică română este cea mai frumoasă. Cred că este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea”, a mărturisit Ivan Patzaichin cu glasul tremurând de emoţie.

Au mai primit ”Colanul de Aur” Arthur Hoffman, fost membru al Comitetului Executiv al COSR, director onorific al Academiei Olimpice Române, şi Pierre de Hillerin, fost director al Institutului Naţional de Cercetare Sportivă, un titan al cercetării şi inovaţiei în domeniul performanţei sportive.

Credit foto: COSR

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.