La cinci zile după ce a văzut din fotoliu cea mai dramatică ratare a unui 147, Neil Robertson a reuşit un break maxim magic în finala Campionatului Regatului Unit, primul al sezonului!

6 dec 2015 4752 afişări Alte sporturi
La cinci zile după ce a văzut din fotoliu cea mai dramatică ratare a unui 147, Neil Robertson a reuşit un break maxim magic în finala Campionatului Regatului Unit, primul al sezonului!
  • UPDATE: Neil Robertson a câştigat pentru a doua oară în carieră trofeul UK Championship, învingându-l în finală cu 10 - 5 pe chinezul Liang Wenbo. În jocul al şaselea al finalei, australianul a reuşit primul break maxim într-o finală a acestei competiţii, "un 147 absolut fantastic", aşa cum l-a descris legendarul Steve Davis.
  • 194.000 lire sterline (peste 270.000 de euro) a încasat Neil Robertson pentru titlul câştigat duminică şi pentru realizarea break-ului macim (bonus de 44.000 lire sterline).

Campionatul Regatului Unit a oferit snooker generos, iar finala sa a adus o premieră mult-aşteptată în sezonul 2015 / 2016 de snooker: primul break maxim stagional (15 bile roşii jucate împreună cu bila neagră, apoi închidere de masă prin trimiterea în buzunare, în ordine, a celor şase bile colorate, de la galben la negru, în valoare de 147 de puncte).

În turul trei, Neil Robertson a fost martor de pe scaunul adversarului la una dintre cele mai dramatice ratări ale unui break maxim, atunci când thailandezul Thepchaiya Un-Nooh nu a putut trimite în buzunar ultima bilă neagră de pe punct, după o evoluţie formidabilă la masă, despre care septuplul campion mondial Stephen Hendry a avut numai cuvinte de laudă, acesta comentând în timp real că asiaticul a trecut cu bine peste cea mai dificilă lovitură la o bilă roşie în construcţia unui break maxim din câte a văzut la masa de snooker.

Cinci zile mai târziu şi patru meciuri mai târziu, australianul Neil Robertson a dus la bun sfârşit misiunea unui 147.

Robertson (33 ani, campion mondial în 2010) a reuşit break-ul maxim în jocul al şaselea al finalei cu Liang Wenbo (China), desprinzându-se pe tabelă la 4-2. Reacţia australianului a fost una la fel de specială, ca şi evoluţia sa de la masă. Sesiunea inagurală a finalei a fost câştigată de australian cu 5-3, meciul jucându-se după sistemul cel mai bun din 19 jocuri (primul la 10).

CLICK AICI PENTRU A URMĂRI BREAK-UL MAXIM REUŞIT DE AUSTRALIAN

3 break-uri maxime a reuşit în carieră Neil Robertson, incluzând break-ul de duminică.

115 break-uri maxime sunt înregistrate în acest moment de forul mondial al snooker-ului

147-le lui Neil Robertson este primul break maxim reuşit într-o finală a Campionatului Regatului Unit

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.