Jocurile Olimpice de Tineret. Canotajul punctează la Buenos Aires: medalii de argint şi de bronz la dublu rame. Andreea Dragoman, calificată în semifinalele probei de simplu la tenis de masă

9 oct 2018 699 afişări Alte sporturi
Jocurile Olimpice de Tineret. Canotajul punctează la Buenos Aires: medalii de argint şi de bronz la dublu rame. Andreea Dragoman, calificată în semifinalele probei de simplu la tenis de masă

UPDATE. Ultima finală a zilei în concursul de canotaj a adus României încă o medalie, a treia de marţi şi a şasea la general. Alina Maria Baleţchi şi Tabita Maftei s-au clasat pe locul trei în finala de la dublu rame (1:40,29), cucerind astfel bronzul. Cele două sportive tricolore au fost întrecute ”cu un cioc de barcă” de Grecia (1:40,00) şi de Cehia (1:40,09).

Într-un an excelent pentru canotajul românesc, rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret - argint şi un bronz - tuşează şi mai puternic proiectul federaţiei conduse de cvintupla campioană olimpică Elisabeta Lipă.

Medaliile degelaţiei tricolore:

AUR: Adrian Şulcă - judo (81 kg) şi Sabina Baltag - haltere (53 kg)

ARGINT: Daniel Martin - înot (100 m spate), Florin Arteni Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu - canotaj (dublu rame)

BRONZ: Mihaela Cambei - haltere (48 kg), Alina Maria Baleţchi şi Tabita Maftei - canotaj (dublu rame).


Ziua a treia de întreceri la Jocurile Olimpice de Tineret a mai adus o medalie pentru delegaţia tricoloră. Reprezentanţii României în concursul masculin de canotaj, Florin Arteni Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu, au cucerit medalia de argint în proba de dublu rame.

După patru runde preliminare, care au constat în calificări şi semifinale, cei doi români au reuşit să se califice în Finala A, unde au avut acces numai patru echipaje. Pe lângă România, s-au mai luptat pentru medalii Italia, Uzbekistan şi Argentina. Finala, ca şi celelalte curse, s-a desfăşurat pe distanţă scurtă, de 500 de metri, iar după o luptă extrem de strânsă România a încheiat pe locul doi (1:30,65), fiind depăşită de Italia (1:30,40).

Florin Arteni Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu şi-au completat astfel palmaresul din acest an, care mai cuprinde un aur la mondialele de juniori, cu un titlu de vicecampioni olimpici de tineret.

Tot în concursul de canotaj, pentru medalii vor trage şi fetele de la dublu rame, Alina Maria Baleţchi – Tabita Maftei. Cele două românce s-au calificat în finala de patru.

Tot marţi, Andreea Dragoman a reuşit să se califice în semifinalele probei de simplu la tenis de masă, după ce a trecut cu 4-2 de Amy Wang (SUA) în sferturile de finală. Miercuri, în semifinale, Andreea Dragoman o va întâlni pe japoneza Miu Hirano.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.