Jocurile Europene de la Baku | Ziua a şaptea. Băieţii de la polo au bătut Slovacia şi au terminat pe locul 11. România a urcat de pe primul loc în finala la ansamblu mixt, la gimnastică aerobică

19 iun 2015 1628 afişări Alte sporturi
Jocurile Europene de la Baku | Ziua a şaptea. Băieţii de la polo au bătut Slovacia şi au terminat pe locul 11. România a urcat de pe primul loc în finala la ansamblu mixt, la gimnastică aerobică
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Ziua a şaptea a Jocurilor Europene de la Baku  s-a încheiat pentru România cu o surpriză frumoasă. La gimnastică aerobică, ansamblu mixt, format din Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Lucian Ştefan Săvulescu, Bianca Gorgovan şi Lavinia Ioana Panaete, s-a calificat în finala probei, de pe primul loc, ceea ce dă speranţe la medalie.

Altfel, naţionala de polo şi-a încheiat evoluţia la Baku, pe locul 11, după ce a învins Slovacia, cu 8-7 (1-2, 4-2, 2-3, 1-0). Fetele de la volei sunt în continuare în obţinerea victoriei de onoare, după ce au pierdut şi meciul patru din Grupa B, cu Turcia. Româncele, ocupă ultimul loc în Grupă şi îşi vor încheia evoluţia în Azerbaidjan, cu un meci dificil, în compania reprezentativei similare a Italiei.

În rest, în sporturile individuale au fost înfrângeri pe linie, la box toţi românii care au intrat în concurs au ieşit din primul tur, Melinda Ştefania Pantiş (51 kg), Ana Roxana Pătraşcu (75 kg), iar Nicolae Răzvan Andreiana  (56 kg) calificat de marţi în optimi, a fost eliminat azi, după primul meci. Singurul tricolor care a reuşit să obţină o victorie a fost Claudiu Roşianu,care s-a calificat în sferturi, la categoria +80 kg, la taekwando. Din păcate, acesta nu a reuşit să se califice în semifinale.

UPDATE 19 :00 România închide ziua cu o calificare frumosă într-o finală, chiar de pe primul loc, la gimnastică aerobică. Ansamblulului  mixt, format din Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Lucian Ştefan Săvulescu, Bianca Gorgovan şi Lavinia Ioana Panaete s-au calificat în finala probei, de pe primul loc, cu un punctaj de 21,094 puncte. România a fost urmată de Spania, cu 20.693 puncte şi de Ungaria, cu 20.561 puncte. Finala va avea loc duminică dimineaţa.


UPDATE 17 :00  Ultimii români care vor intra în concurs astăzi sunt componenţii ansamblulului  mixt, la gimnastică aerobică.  Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Lucian Ştefan Săvulescu, Bianca Gorgovan şi Lavinia Ioana Panaete vor concura pentru a se califica în finala competiţiei.


UPDATE 16 :00 Claudiu Roşianu a fost învins în sferturile de finală ale categoriei +80 kg, la taekwondo. El a pierdut în faţa rusului Vladislav Larin, cu 20-1.


UPDATE 14:00  Ana Luiza Filiorianu a ocupat locul 18 din 20 de sportive, la individual compus, în concursul de gimnastică ritmică.  Sportiva de doar 15 ani a totalizat la cele patru obiecte 64,850 puncte (16,450 - minge, 16,100 - măciuci, 16,600 - cerc, 15,700 - panglică). Filiorianu nu a reuşit să se califice în niciuna din finalele pe obiecte. Ea a ocupat locul 17 la cerc,  16 la minge, 17 la măciuci şi 20 la panglică.

Aurul a fost cucerit de rusoaica Iana Kudriavtseva, multiplă campioană europeană şi mondială, care  a totalizat 76,100 puncte, ea fiind urmată de compatrioata sa Margarita Mamun,cu 75,650 puncte şi belarusa Melitina Staniuta,cu 73,100 puncte.


UPDATE 13:20 Continuă seria neagră la box. A fost învins şi Nicolae Răzvan Andreiana, sigurul reprezentant al României rămas în concurs. Sportivul de la CS Dinamo a fost eliminat în sferturile categoriei 56 kg, de azerul Tayfur Aliyev cu 3-0 (decizie în unanimitate).


UPDATE 12:20 Înfrângere şi pentru Ana Roxana Pătraşcu, la categoria 75 kg. Pugilista a pierdut în optimi, în faţa adversarei din Germania, Sarah Scheurich, cu 3-0 (decizie în unanimitate).


UPDATE 12:00  Competiţie grea la Baku pentru boxul românesc, ai căror reprezentanţi nu reuşesc să treacă nici de primul meci. Astfel, Melinda Ştefania Pantiş a fost eliminată în optimile categoriei 51 kg de către  bielorusa Yana Burym, cu scorul de 3-0 (decizie în unanimitate). Nicolae Răzvan Andreiana, singurul pugilist ce a trecut de runda inaugurală îl va întâlni azi, în optimi, la ora 13:00, pe reprezentantul gazdelor, Tayfur Aliyev, la categoria 56 kg


UPDATE 11:30 Claudiu Roşianu s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei + 80 kg, la taekwondo. În primul tur preliminar, românul  (19 ani) l-a învins pe favoritul numărul 2, germanul Volker Wodzich cu 7-6 (1-3, 4-1, 2-2). Sportivul legitimat la CS Dinamo se va bate pentru un loc în semifinale cu rusul Vladislav Larin.


UPDATE 11:00 A părăsit concursul la tir cu arcul şi Simona Băncilă. Sportiva în vârstă de 45 de ani a pierdut la limită, în prima rundă eliminatorie, în faţa azerei Olqa Senyuk, cu 6-5 (2-0, 0-2, 1-1, 0-2, 2-0, 1-0).


UPDATE 10:00 Naţionala masculină de polo a terminat pe locul 11 la Jocurile Europene de la Baku. Elevii lui Dejan Stanojevic au învins Slovacia cu 8-7 (1-2, 4-2, 2-3, 1-0). Golurile României au fost reuşite de Cristian Seichei (1), Vlad Georgescu (2), Cristian Drăghici (1), Richard Huber (3 ) şi Victor Antipa (1), în timp ce pentru Slovacia a marcat Adam Furman (1), Michal Uradnik (2), Andrej Kovacik (1), Samuel Baran (1), Adam Mitruk (1) şi Michal Rybnikar (1). Meciul a fost echilibrat, cu răsturnări de scor, tricolorii câştigând prin golul lui Vlad Goergescu, marcat cu 56 de secunde înaintea fluerului de final. Competiţia de la Baku este considerată Campionat European de juniori.

La Baku, juniorii au suferit patru înfrângeri,  cu Germania 10-5 şi Ungaria, 8-3, în Grupa B, apoi să piardă în preliminarii cu Serbia, 8-2 şi în meciul pentru locurile 9-12,  cu Franţa, 7-5. Juniorii au câştigat primul meci în Grupa B, cu Azerbaidjan, 9-6 şi în această dimineaţă, cu Slovacia.


UPDATE 09:00Încă un eşec pentru naţionala feminină de volei. Fetele au fost învinse, în această dimineaţă de Turcia, cu 3-0 (25-16, 25-22, 25-19). Acesta este cel de-al patrulea eşec consecutiv pentru România, în Grupa A, după cele cu Azerbaidjan (1-3), Belgia (0-3) şi Polonia (0-3). Cea mai bună realizatoare a echipei pregătite de Guillermo Gallardo a fost Irina Radu, care a reuşit 7 puncte, pe când la turci, Polen Uslupehlivan a reuşit cele mai multe puncte, 25. Echipa României va juca ultimul meci, duminică, cu Italia.


Dintre tricolori, doar Ana Luiza Filiorianu, în concursul individual compus de gimnastică ritmică intră direct în lupta pentru medalii vineri, sportiva clasată pe locul patru în această probă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanning, în 2014, vizând în egală măsură şi calificarea în finalele de la minge, măciucă, panglică şi cerc. Şanse de a finaliza vineri are şi Claudiu Roşianu, cel care intră de dimineaţă în calificările categoriei +80 kg, la Taekwando, iar finala pentru aur se dispută în aceeaşi zi.

Echipa feminină de volei a României dispută al patrulea meci în Grupa A, împotriva Turciei, aflată în luptă directă pentru câştigarea grupei cu echipa gazdă. Tricolorele au pierdut toate cele trei meciuri de până acum şi nu au decât un singur set câştigat, în primul meci cu Azerbaidjan. Tot vineri, naţionala masculină de juniori joacă finala pentru locurile 11-12 cu Slovacia.

Simona Băncilă intră pe tabloul eliminatoriu de 32 la tir cu arcul, pe Stadionul Tofiq Bahramov, iar ansamblul mixt format din Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Lucian Ştefan Săvulescu, Bianca Gorgovan şi Lavinia Ioana Panaete se prezintă în concursul de calificare pentru finală, la gimnastică aerobică.

Boxul îşi trimite trei reprezentanţi în ring: Melinda Ştefania Pantiş luptă cu bielorusa Yana Burym, la categoria 51 kg, iar Ana Roxana Pătraşcu îi dă replica, la 75 kg, pugilistei din Germania, Sarah Scheurich. La masculin, Nicolae Răzvan Andreiana îl înfruntă pe reprezentantul gazdelor, Tayfur Aliyev, la categoria 56 kg, în faza optimilor de finală.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.