Jocurile Europene de la Baku | Prima zi. Înfrângeri pe linie pentru România la tenis de masă echipe, feminin și masculin, dar și la volei fete. Juniorii de la polo au reușit singura victorie în sporturile de echipă

Jocurile Europene de la Baku | Prima zi. Înfrângeri pe linie pentru România la tenis de masă echipe, feminin și masculin, dar și la volei fete. Juniorii de la polo au reușit singura victorie în sporturile de echipă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Jocurile Europene de la Baku au debutat sâmbătă dimineața cu primele probe, în prima zi fiind puse în joc 13 medalii. România a început modest competiția din Azerbaidjan, cu înfrângeri pe linie, singura victorie în sporturile de echipă fiind obținută de naționala masculină de polo, în timp ce la individual cea mai bună performanță a fost prezența în „sferturi” la cat. 59 kg, la greco-romane a lui Virgil Munteanu.

În clasamentul pe medalii conduce Elveția cu un total de 6, 3 de aur, 2 de bronz și un argint, urmată de Azerbaidjan, cu 7 medalii, 3 de aur, 1 argint și 3 de bronz și Rusia cu 3 medalii, toate de aur.

România nu a mișcat astăzi în sporturile de echipă, cu o singură excepție. Fetele de la tenis de masă au pierdut cu Suedia, 3-1, în optimile competiției, la fel ca băieții care au fost eliminați de Portugalia, tot în optimi, și tot cu 3-1. Nici naționala feminină de volei nu a avut mai mult noroc, fetele pregătite de Guillermo Gallardo fiind învinse de Azerbaidjan cu 3:1 (25-20, 25-18, 27- 29, 25-15). Sigura victorie în sporturil de echipă a fost adusă de naționala de polo, juniori ce a trecut, în grupe, de țara gazdă, Azerbaidjan, cu 9-6 (2-1, 4-1, 1-3, 2-1).

În sporturile individuale, cea mai bună evoluție a avut-o Virgil Munteanu ce a ajuns până în sferturile de finală ale probei de 57 kg, la greco-romane, unde a cedat cu 3-1 în fața moldoveanul Victor Ciobanu.  Claudiu Hinoveanu a fost învins cu 3-0 de către suedezul Zackarias Tallroth în calificările categoriei 71 de kg, în timp ce Alin Alexuc a fost eliminat în optimi, de Tsimafei Dzeinichenka, fiind învins cu 5-0. România a mai avut reprezentanți la mountain bike, unde Lucian Ligigan a ocupat locul 33, în timp ce Antoanela Manac a ocupat locul 36, antepenultimul, la triatlon.

 

UPDATE 21:00 În primul meci în Grupa B, naționala de polo a învins echipa Azerbaidjanului cu 9-6 (2-1, 4-1, 1-3, 2-1).Golurile echipei României au fost înscrise de Bogdan Remeș (1), Richard Huber (1), Viktor Kovats (2), Cristian Drăghici (2), Victor Antipa (2) și David Bota (1), în timp ce pentru gazde au marcat Kiril Hadun (1), Ivan Cerepanov (2), Dimitri Dihașirenko (3). Duminică, România va juca cu Germania. La Jocurile Europene de la Baku, ambele competiții de polo pe apă, feminin și masculin, sunt considerate și Campionate Europene de juniori.


UPDATE 20:00 Nici echipa masculină de tenis de masă nu a prins o zi prea bună. România a fost învinsă de Portugalia, cu 3-1. În primul meci, Adrian Crișan a pierdut la limită cu 3-2,în fața lui Marcos Freitas. România a egalat la general prin victoria lui Constantin Cioti în fața lui Tiago Apolonia, cu 3-2. La dublu Cioti/Filimon au fost învinși cu 3-1 de Apolonia/Geraldo. De altfel, Geraldo s-a impus și la simplu, unde a trecut de Crișan cu 3-0.


UPDATE 17:40 Echipa feminină de volei a debutat cu o înfrângere la Baku. În Grupa A, fetele pregătite de argentinianul Guillermo Gallardo au fost învinse de Azerbaidjan cu 3:1 (25-20, 25-18, 27- 29, 25-15), după ce au salvat două mingi de meci. Azerbaidjan a condus cu 2:0 la seturi, însă tricolorele au revenit bine în setul trei, au salvat două mingi de meci și au redus diferența. Nu au reușit însă să mențină ritmul și au pierdut detașat setul patru. Luni, România va întâlni Belgia. Echipele clasate pe primele 4 locuri in fiecare grupa se califica in sferturile de finala


UPDATE 16:00 Lucian Logigan s-a clasat pe locul 33 în proba masculină de mountain bike. El a terminat concursul de la Baku la un tur de învingător, elvețianul Nino Schurter, care a fost cronometrat într-o oră, 41 de minute și 4 secunde. Acesta a fost urmat pe podium de compatrioții săi, Lukas Fluckiger, cu o oră, 41 de minute și 17 secunde și de Fabian Giger, cu timpul de o oră, 41 de minute și 37 de secunde.


UPDATE 14:30 Naționala feminină de volei se pregătește pentru meciul cu Azerbaidjan. „Obiectivul nostru este să jucăm cât mai bine, să facem meciuri frumoase și să ne obișnuim cu grupul pentru că în septembrie urmează Campionatul European. Este bine că ne-am putut aduna pentru această competiție, s-au creat niște relații de joc, dar e nevoie de mai mult timp. Am fost împreună două săptămâni, o perioadă destul de scurtă pentru echipă, însă sperăm ca aceste săptămâni pe care le petrecem la Baku să ne lege mai mult”, spunea Nneka Onyejekwe, înainte de plecarea spre Baku.


UPDATE 14:10 Un alt sportiv român și-a încheiat evoluția la Baku. Antoanela Manac a ocupat locul 36, antepenultimul, în proba de triatlon. Sportiva în vârstă de 19 ani a fost cronometrată cu timpul total de 2 ore, 19 minute și 14 secunde. În cele trei probe în care a evoluat ea a obținut următorii timpi: la înot 22 minute și 8 secunde, la ciclism 1 oră, 11 minute și 35 de secunde și la alergare 44 minute și 6 secunde.


Medalia de aur a fost câștigată de reprezentanta Elveției, Nicola Spirig, cronometrată cu timpul de 2 ore și 28 de secunde, urmată de olandeza Rachel Klamer cu 2 ore, 1 minut și 44 de secunde și de suedeza Lisa Norden, cu 2 ore, 1 minut și 46 de secunde.

 


UPDATE 13:01 Ne pregătim pentru meciul de volei feminin, dintre România și Azerbaidjan, ce va începe la ora 14:30. România se află în grupa A, alături de Italia, Belgia, Polonia, Turcia și Azerbaidjan.


UPDATE 13:00 Echipa feminină de tenis de masă a fost învinsă în primul tur (optimi) al concursului de la Baku și au ratat calificarea în sferturile de finală. Fetele au pierdut în fața Suediei cu 3-1, după o întâlnire în care a strălucit doar Berni Szocs. Aceasta a contribuit la victoria în meciul de dublu, 3-0 și a fost la aproape de a se impune în meciul patru, pe care l-a pierdut însă cu 3-2. În celelalte două partide, Poștoacă a fost învinsă cu 3-1 de Linda Bergstrom și Samara a pierdut, categoric, cu 3-0, cu Matilda Ekholm .


UPDATE 11:20 A început și meciul fetelor la tenis de masă, unde echipa României întâlnește Suedia. Deocamdată România a pierdut prima manșă, Camelia Postoacă fiind învinsă de Linda Bergstrom, iar Suedia e în avantaj. În meciul doi a intrat Eliza Samara care o întâlnește pe Matilda Ekholm. Din păcate, pierde și Samara, iar scorul devine 2-0, la general pentru Suedia. Urmează meciul de dublu.


UPDATE 11:20  Nici Alin Alexuc nu a avut mai mult noroc, la categoria 98 kg, la greco-romane. Calificat direct în optimi, acesta a pierdut meciul cu Tsimafei Dzeinichenka, fiind învins cu 5-0. Trebuie să așteptăm să vedem dacă belarusul va ajunge în finală, ca Alexuc să poată lupta în recalificări. Din păcate, Dzeinichenka a piedut în semifinale și concursul s-a terminat pentru Alexuc


UPDATE 11:00  În calificările categoriei 71 de kg, Claudiu Hinoveanu a fost învins cu 3-0 de către suedezul Zackarias Tallroth. O evoluție bună a avut-o Virgil Munteanu, medaliatul cu bronz la Europenele de la Tampere din 2008. Acesta l-a învins în calificări pe ungurul Csongor Knipli cu 3-0 și în optimi a trecut de turcul Fatih Ucuncu, cu 3-1. În sferturi, Munteanu a avut un meci greu cu moldoveanul Victor Ciobanu. Deși a câștigat prima repriză cu 1-0, Ciobanu a revenit bine în cea de-a doua rundă și a punctat de trei ori, câștigând partida cu scorul de 3-1. Astfel, Ciobanu merge în semifinalele categoriei, în timp ce Munteanu așteaptă să vadă dacă va trage în calificări. Din păcate, Ciobanu pierde în semifinale, iar Munteanu termină concursul.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup