Înotătorul Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional la 200 metri spate în bazin scurt

7 nov 2016 799 afişări Alte sporturi
Înotătorul Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional la 200 metri spate în bazin scurt

Înotătorul Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional la 200 metri spate în bazin scurt, duminică, în cadrul competiţiei internaţionale The North See Swim Meet 2016, în Norvegia, informează Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Competiţia de verificare din Norvegia s-a desfăşurat în bazin de 25 de metri. La proba de 200 metri spate, pe care a şi câştigat-o, Robert Glinţă a stabilit un nou record al competiţiei, cu timpul de 1:52:28, ceea ce înseamnă că sportivul nostru a doborât şi recordul naţional pe care îl stabilise la Cupa Mondială de la Tokyo, în 26 octombrie, când a fost cronometrat cu timpul de 1:52:97.

Robert Glinţă s-a impus cu recorduri la The North See Swim Meet 2016 şi în probele de 50, respectiv 100 metri spate, timpii săi fiind de 23:78, respectiv 51:12. În afara celor trei medalii de aur, Glinţă a mai cucerit şi o medalie de argint, la 100 metri liber.

La evenimentul norvegian au mai participat şi alţi înotători români precum Mihai Naş, Alin Coste, Richard Szilagy şi Marius Radu, toţi având evoluţii încurajatoare, potrivit forului intern de specialitate.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.