Informatica Timişoara a câştigat a doua oară consecutiv Cupa României la futsal, după o adevărată remontada! Au revenit de cinci ori într-un meci cu prelungiri, lovituri de departajare şi două cartonaşe roşii

30 mar 2018 916 afişări Alte sporturi
Informatica Timişoara a câştigat a doua oară consecutiv Cupa României la futsal, după o adevărată remontada! Au revenit de cinci ori într-un meci cu prelungiri, lovituri de departajare şi două cartonaşe roşii
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • În 2018, finala Cupei României la futsal a fost din nou o ”afacere” între Timişoara şi Deva, iar la turneul Final Four de la Miercurea Ciuc s-a impus tot Informatica, după ce în 2017 a câştigat trofeul din calitate de echipă organizatoate.
  • După cele 40 de minute regulamentare, scorul a fost 5-5, pentru ca, după prelungiri, tabela să indice 6-6. După executarea loviturilor de departajare, scorul final a fost de 10-9, asta cu toate că vedetele Timişoarei, brazilienii naturalizaţi sub tricolor Felipe şi Savio, au fost eliminaţi şi au văzut finalul din tribune.
  • A fost un meci tensionat, ca orice derby Timişoara - Deva, dar în care învingătorii au găsit puterea să revină nu mai puţin de cinci ori.

Devenii au deschis scorul prin Robert Matei, pentru ca Timişoara să egaleze prin Savio. Autobergamo a înscris din nou prin Cristian Obadă, iar egalarea a reuşit-o alt brazilian din Banat, Felipe. Obadă a marcat pentru 2-3, moment la care bănăţenii au revenit după o lovitură de penalizare de la 6 metri, transformată tot de Felipe. De aici, brazilianul a devenit spectator, deoarece a văzut al doilea cartonaş gaşben şi fost nevoit să urce în tribună.

După 3-3 la pauză, Robert Matei a marcat repede pentru Deva, care s-a desprins la 5-3 după ce a marcat şi jucătorul naturalizat de la Autobergamo, portughezul Paulo Ferreira. Avantajul nu a durat mult, după ce Milos Simic a redus diferenţa. Timişoara a reuşit să trimită meciul în prleungiri graţie unui gol marcat spre finalul timpului regulamentar de Savio Valadares.

Timişoara a condus pentru prima dată în prelungiri. Pe Savio l-au lăsat nervii

Informatica a preluat prima dată conducerea după o fază la care portarul devenilor Petrişor Toniţa a ieşit din poartă, şi Simic, care s-a ciocnit de el, a marcat. Până la pauza celor două reprize suplimentare de cinci minute, a fost rândul Devei să egaleze prin Robert Matei, trecut în cariera sa şi pe la echipa bănăţeană. Timişoara putea închide jocul în a doua extra-repriză, dar Toniţa a parat lovitura dela 10 metri executată de Simic.

Înainte de expirarea timpului suplimentar de joc, pe brazilianul Savio l-au lăsat nervii. Jucătorul a văzut cartonaşul roşu direct şi a fost cu greu scos de pe teren de preşedintele bănăţenilor, Gabriel Lungu, şi chiar şi din tribuna continua să strige spre teren!

Informatica a marcat patru din cele cinci lovituri de departajare

După 50 de minute de joc, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare de 6 metri. Pentru Timişoara au înscris Daniel Araujo, Stefan Rakic, Valentin Ilaş şi Milos Simic şi doar şutul lui Deco a fost parat de Toniţa. Deva a marcat prin Paulo Ferreira, Robert Matei şi Florin Ignat. Brazilianul Andre a trimis pe lângă poartă, iar şutul ”veteranului” Mimi Stoica a fost parat de veteranul din poarta câştigătoarei, Vlad Iancu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.