George Dragomir, vicecampion mondial la sabie – juniori. Românul a făcut un concurs de excepţie în Polonia

6 apr 2019 494 afişări Alte sporturi
George Dragomir, vicecampion mondial la sabie – juniori. Românul a făcut un concurs de excepţie în Polonia

Scrima românească scoate pe piaţă un noul copil minune. George Dragomir (20 ani), sportiv legitimat la CSM Slobozia, este noul vicecampion mondial de juniori la sabie.

Prima zi a Campionatelor Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Torun (Polonia) a adus şi prima medalie pentru delegaţia României. George Dragomir a reuşit un concurs de excepţie în proba individuală de sabie şi a încheiat ziua pe treapta a doua a podiumului de premiere, cu medalia de argint la gât. Ultima medalie mondială la juniori la această armă (sabie) a fost cucerită în urmă cu 19 ani de Florin Zalomir (tot argint). Anul trecut, la această competiţie, România cucerea aurul mondial la sabie, dar la cadeţi, prin Andrei Păştin. Anul acesta, Păştin a fost eliminat timpuriu în competiţie.

Dragomir şi-a început ziua cu o încălzire în grupele preliminare: şase victorii din şase meciuri. Au urmat cinci victorii frumoase, care au ţinut delegaţia tricoloră cu sufletul la gură: 15-12 cu Gerardo Lillo (Spania), 15-14 cu Artem Tselişev (Rusia), 15-11 cu Tamas Urban (Ungaria), 15-8 cu Kirill Tyulyukov (Rusia) şi 15-9 cu Giacomo Minguzzi (Italia), aceasta din urmă fiind victoria din semifinală. În finală, George Dragomir a cedat cu 8-15 în meciul cu alt italian, Lorenzo Roma.

George Dragomir a împlinit 20 de ani vineri, cu o zi înainte de a cuceri argintul mondial. El a fost descoperit la Slobozia de antrenorul Marin Cruţu. La lotul naţional, el se pregăteşte cu Rareş Dumitrescu şi Ciprian Gălăţanu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.