Futsalul, batjocorit! Bolnavii închipuiţi de la Informatica Timişoara şi-au trimis juniorii să simuleze accidentări la Galaţi. ”Cădeau după duel umăr la umăr şi se văitau de dureri la gleznă”

8 apr 2018 5804 afişări Alte sporturi
Futsalul, batjocorit! Bolnavii închipuiţi de la Informatica Timişoara şi-au trimis juniorii să simuleze accidentări la Galaţi. ”Cădeau după duel umăr la umăr şi se văitau de dureri la gleznă” Informatica Timişoara s-a prezentat la Galaţi doar pentru a bifa deplasare. Meciul nu l-au terminat. Foto: Sonia BACIU
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Non-combat în ultimul meci al sezonului regulat din Liga 1 de futsal din partea echipei Informatica Timişoara, care şi-a trimis doar şapte jucători, dintre care patru sunt juniori, în deplasarea de la Galaţi. Însoţiţi de secundul Daniel Rupa pe post de principal, bănăţenii nici măcar n-au terminat partida cu formaţia locală United.

Jucătorii echipei timişorene au început să iasă de pe teren, sub pretextul unor accidentări, încă înainte de pauză. A doua repriză a fost începută în numai patru jucători, iar după două minute şi jumătate au mai părăsit terenul alţi doi. Cum numărul minim permis de regulament este de trei jucători, arbitrii Sorescu şi Gherman au trebuit să oprească meciul şi să treacă în foaia de joc victorie cu 10-0 pentru United Galaţi.

Cei de la United au acuzat că echipa adversă a venit cu intenţia de a nu terminat meciul, cel puţin unele din accidentări fiind considerate simulări. „Cădeau după duel umăr la umăr şi se văitau de dureri la gleznă”, a spus jucătorul gălăţean Andrei Apostol.

Preşedintele clubului gălăţean, Toader Ştefu, este de părere că echipa din Timişoara ar trebui aspru sancţionată de către FRF, pentru desconsiderarea competiţiei. „Au trimis aceşti copii ca mieii la tăiere, este o ruşine pentru futsalul românesc. Echipa din Timişoara se cam joacă cu competiţia şi cred că ar merita sancţionată dur pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu au tratat competiţia cu fair-play şi cred că federaţia nu mai poate proteja asemenea elemente”, a declarat Ştefu.

Portughezul Vitor Hugo, antrenorul principal de la United, a spus că a activat în campionate din opt ţări, dar cu o astfel de situaţie nu s-a mai întâlnit. „Sunt trist, pentru că iubesc futsalul şi nu mi se pare normal ce au făcut. Şi-au bătut joc de aceşti copii. Am jucat ca profesionist 15 ani, am şapte ani ca antrenor, am fost în opt ţări din Europa şi nu numai, dar aşa ceva nu am mai văzut. Îmi cer eu scuze iubitorilor de futsal, pentru ce au făcut alţii”, a declarat tehnicianul echipei gălăţene, fost campion al României.

Acesta a fost un nou episod din povestea conflictuală în care sunt implicate Informatica Timişoara şi United Galaţi, începută la meciul din turul campionatului. Atunci, United a ajuns în Timişoara, dar gazdele au invocat îmbolnăvirea mai multor jucători şi iniţial au obţinut amânarea. Gălăţenii au susţinut că a fost vorba de bolnavi închipuiţi, mai ales că în ziua următoare ar fi văzut unii dintre jucătorii de la Informatica într-un bar, cu berea în faţă. A urmat memoriu depus la FRF de United şi un adevărat război al declaraţiilor şi totodată pe la comisiile federale. Jocul a fost reprogramat, dar de data acesta nu s-a mai prezentat United, care a invocat lipsa unei decizii la reclamaţia sa. Iniţial, Comisia de Disciplină a decis meci pierdut prin neprezentare pentru United, dar, în urmă cu trei zile, clubul gălăţean a avut câştig de cauză la Comisia de Recurs, care a hotârât joc pierdut cu 5-0 de Informatica. Cu cele trei puncte primite în urma acesti ultimei decizii, United avea asigurat locul doi la finalul sezonului regulat, astfel că meciul de la Galaţi nu a mai avut nicio miză.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.