Doar Pluşenko l-a bătut! Zoltan Kelemen ţine în viaţă patinajul artistic românesc

25 ian 2012 2437 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Doar Pluşenko l-a bătut! Zoltan Kelemen ţine în viaţă patinajul artistic românesc Doar Pluşenko l-a bătut!

Zoltan Kelemen (foto, 25 de ani) ţine în viaţă patinajul artistic românesc. Ciucanul a alunecat perfect în concursul preliminar la Europenele de la Sheffield şi s-a calificat pentru programul scurt unde va lua startul alături de elita patinajului european. Zoli a terminat concursul chiar în urma legendarului Evgheni Pluşenko.

Zi perfectă pentru Zoltan Kelemen la Sheffield. Patinatorul român a reuşit cel mai bun concurs al carierei în programul liber: trei sărituri triplu Axel, încă patru sărituri triple, totul "desenat" pe gheaţă pe acordurile coloanei sonore a filmului "Pearl Harbour". O evoluţie prin care sportivul născut la Miercurea Ciuc aduna cel mai ridicat punctaj de până acum 114,64 puncte. "A fost bine, dar încă mai am de lucrat la prima săritură triplă din deschiderea programului. Obiectivul meu pentru Europene este să vin în Top 18 pentru ca la anul să nu mai iau startul în concursul preliminar", a declarat Zoli.
De altfel, acesta a fost depăşit în concursul preliminar doar de Evgheni Pluşenko. Revenit în competiţii după aproape trei ani, campionul olimpic de la Torino a luart startul în calificări, adunând 157,52 puncte. Programul scurt masculin este programat mâine, ora 17:15 (în direct pe TVR2).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.