Declaraţie... à la Ronnie. O'Sullivan mai vrea un titlu mondial. "Să mă gândesc la două... Simplul gând m-ar face să nu-mi mai doresc să joc din nou"

16 apr 2018 2144 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Declaraţie... à la Ronnie. O'Sullivan mai vrea un titlu mondial. "Să mă gândesc la două... Simplul gând m-ar face să nu-mi mai doresc să joc din nou"

Ronnie O'Sullivan (42 ani) este jucătorul cu cele mai bune şanse de a egala cele mai importante recorduri ale Campionatului Mondial de Snooker, însă englezul are o abordare interesantă şi afirmă că, în niciun caz, nu se gândeşte la cele şapte titluri mondiale din palmaresul scoţianului Stephen Hendry, şi nici la cele 30 de prezenţe pe tabloul principal adunate de-a lungul carierei de Steve Davis.

Cvintuplul campion mondial şi-ar dori să mai ridice o dată trofeul câştigat deja în 2001, 2004, 2008, 2012 şi 2013. "Să câştig un nou titlu mondial ar fi grozav. Să mă gândesc la două deja este... aproape că m-ar deruta. Simplul gând m-ar face să nu-mi mai doresc să joc din nou. Încerc să joc pentru a mă simţi bine şi dacă nişte recorduri vin odată cu asta, grozav. Dacă nu, trebuie să găseşti puţină plăcere în ceea ce faci, pentru că altfel care e scopul pentru care o faci?", a spus îndrăgitul star britanic, într-un interviu pentru Eurosport. O'Sullivan este cel mai titrat jucător de snooker în activitate, urmat de John Higgins - cu patru titluri mondiale în palmares.

"Racheta" va lua startul la Crucible pentru a 26-a oară în carieră la Campionatul Mondial de Snooker, al cărui tablou principal este programat în perioada 21 aprilie - 7 mai 2018. Meciurile vor fi transmise în direct de Eurosport.

  • O'Sullivan, al doilea jucător  în clasamentul mondial în acest moment, a spulberat deja numeroase recorduri deţinute de Stephen Hendry - cel mai important fiind acela al celor mai multe breakuri maxime, reper fixat în prezent de 'Rachetă' la 14.

Englezul Ronnie O'Sullivan a câştigat cinci turnee de puncte în acest sezon competiţional: English Open, Shanghai Masters, UK Championship, World Grand Prix şi Players Championship. 'Am avut un an grozav şi cred că acest lucru se datorează probabil mâncatului sănătos, faptului că am grijă de corpul meu mult mai mult, aşa că am fost capabil să performez mai bine. Ultimii doi ani au fost însă despre a privi către viaţa de după snooker. Viaţa de după snooker este probabil mai interesantă decât viaţa jucând snooker, dacă înţelegi ce vreau să spun", a mai spus O'Sullivan pentru Eurosport.

  • Doar primii 16 jucători au fost plasaţi pe tabloul principal. Ronnie O'Sullivan, al doilea favorit, ];i va afla primul adversar de la Campionatul Mondial 2018 la terminarea calificărilor.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.