"Daniele, te dezbraci şi intri în mulţime". Momentul în care Ghiţă n-a mai putut să eschiveze

22 mar 2019 3383 afişări Alte sporturi
"Daniele, te dezbraci şi intri în mulţime". Momentul în care Ghiţă n-a mai putut să eschiveze

Daniel Ghiţă (38 de ani) a povestit la GSP Live un moment stânjenitor în care s-a aflat pe vremea în care era ofiţier SPP. Cu un capital imens de popularitate atras din circuitul Local Kombat, luptătorul român de K1 cel mai galonat la nivel mondial a mers mult timp pe două fronturi: şi în ringul sporturilor de contact, dar şi cu cartea de muncă la Serviciul Român de Protecţie şi Pază. Cum la vremea respectivă fenomenul LK luase amploare, iar actorii din ring deveniseră cunoscuţi în orice colţ al ţării, Ghiţă făcea adevărate băi de mulţime oriunde.

"S-a întâmplat la Focşani, era Hora Unirii. Eram în timpul serviciului. Unui dintre şefii mei mi-a spus: “Daniele, te dezbraci şi intri în mulţime!” Adică, să mă îmbrac în civil. Eram la intervenţie atunci.  Am zis: “Domnule, nu pot să intru în mulţime pentru că mă recunoaşte toată lumea. Atrag atenţia”. El a zis: “Nu e adevărat, nu respecţi ordinele! Îţi fac raport”.

M-am schimbat, m-am îmbrăcat în civil şi am ieşit de după un colţ, de după o clădire. Era foarte multă lume, pentru că era preşedintele Băsescu, toată lumea era prinsă în horă şi deodată s-a oprit toată lumea: “Ghiţă, Ghiţă!”. Lumea prinsă în Hora Unirii. M-am uitat la şeful meu şi am întrebat: “Şi acum ce facem?”. El: “Vino înapoi! Vino înapoi!”. Până la urmă m-am dus în horă şi am stat între ei, eram deja deconspirat”, a povestit Daniel Ghiţă, la GSP Live.

Daniel Ghiţă, multiplu campion K1, a lucrat şi la SPP în perioada 2001 - 2008, Serviciul de Protecţie şi Pază fiind cel care are atribuţii privind siguranţa naţională, dar asigură şi protecţia deminitarilor. I s-a propus să continue în structură şi ar fi avut o carieră strălucită, dar trebuia să facă un compromis: să renunţe la sport! Atunci a renunţat şi a ales să-şi urmeze cariera sportivă. La ProSport LIVE, "Samuraiul Sălbatic" a dezvăluit:

"La un moment dat a fost o chestie interesantă. Am fost chemat de conducere şi mi s-a spus: 'Daniel nu mai poţi să faci sport, rămâi în SPP şi o să ajungi mare. Ai talent, eşti inteligent şi poţi să faci lucruri importante pentru 'Serviciu' şi pentru cariera ta. Aduceam şi un capital de imagine, dar eu trebuia să mă pregătesc, să plec afară la pregătire, la competiţii, aveam  o lună - două de antrenamente în străinătate, aveam meciuri foarte puternice, foarte grele. Era dificil", a anunţat Daniel Ghiţă la ProSport LIVE.

Campionul "greilor" din k1 a continuat: "A fost acest moment în care s-a spus: 'Ori aia, ori ailaltă! Şi am zis aia, adică sportul, e cel care m-a educat, care m-a făcut ceea ce sunt în viaţă. Am riscat pentru că nu ştiam ce se întâmplă. Acolo aveam un salariu sigur, un viitor, puteam să fac o carieră...urma pensia. Aveam viitorul asigurat, dar am zis nu: 'Vreau sportul. Îl iubesc. El m-a creat. Mi-am dat seama că am făcut alegerea cea bună".

Daniel Ghiţă a început să practice artele marţiale încă din copilărie. Debutul la profesionişti a fost în 1999, luptând în World Muay Thai Championships, turneu desfăşurat în Bangkok, el oprindu-se în semifinale. În scurt timp însă a devenit campion european, în 2000, iar în 2001 a luat bronzul la Campionatul Mondial. Din 2004 a intrat în circuitul K1 unde şi-a câştigat porecla de "Samuraiul Sălbatic" datorită loviturilor devastatoare şi a strategiei adoptate în ring.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.