Dăm înapoi ca racul. Nicio medalie la Campionatele Europene de gimnastică: Denisa Golgotă 4 la sol, 5 la bârnă, 6 la sărituri

14 apr 2019 5000 afişări Alte sporturi
Dăm înapoi ca racul. Nicio medalie la Campionatele Europene de gimnastică: Denisa Golgotă 4 la sol, 5 la bârnă, 6 la sărituri

România a încheiat Campionatele Europene de gimnastică de la Szczecin (Polonia) fără să fi obţinut vreo medalie. Regresul este evident, atât din punct de vedere al clasărilor, cât şi al evoluţiilor individuale, fiind prima competiţie europeană din ultimii 46 de ani pe care o terminăm fără medalie!

Delegaţia tricoloră a avut o singură finalistă, pe Denisa Golgotă (17 ani). Eleva lui Nicolae Forminte, dublă medaliată la Europenele de anul trecut (argint - sol şi bronz - sărituri), s-a clasat doar pe lângă podium: locul 6 la sărituri cu o medie de 14.116 (14.500 + 13.733); locul 5 la bârnă cu 12.116; locul 4 la sol cu 13.366. La individual compus, Denisa a fost a 17-a.

O simplă comparaţie cu rezultatele din 2018, când a cucerit două medalii (14.166 la sărituri / 13.600 la sol), demonstrează regresul Denisei Golgotă, sportivă care are totuşi ca justificare prin problemele medicale din ultimul timp.

Regresul gimnasticii româneşti este însă evident, aducând cel mai slab palmares la europene din ultimii 52 de ani. Bomboana pe colivă: la masculin, nu s-a obţinut nici măcar o calificare în finală.

Lipsa unei strategii de ţară la nivelul sportului, lipsa respectului faţă de tradiţie, lipsa unor conducători implicaţi au distrus singurul sport ce era considerat brand de ţară.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.