CS Dinamo dă lovitura! A obţinut semnătura lui Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului

7 mar 2017 1335 afişări Alte sporturi
CS Dinamo dă lovitura! A obţinut semnătura lui Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului

Clubul Sportiv Dinamo a anunţat astăzi pe siteul oficial (vezi aici) că l-a transferat pe cel mai valoros înotător român al momentului, Robert Glinţă (19 ani). Alături de acesta au mai semnat cu Dinamo sportivul Alin Coste şi antrenorul celor doi, Adrian Gherghel.

„Suntem bucuroşi că ne-am alăturat celui mai titrat club din România”, au declarat cei doi sportivi şi antrenorul lor, conform sursei amintite. Monica Iagăr, preşedintele CS Dinamo Bucureşti, a punctat: „Suntem convinşi că este o mutare benefică pentru toată lumea, din care va avea de câştigat în primul rând sportul românesc. Nu pot decât să fiu bucuroasă de faptul că ni s-au alăturat doi sportivi extrem de valoroşi şi un antrenor care, în pofida tinereţii, şi-a dovedit deja profesionalismul. Ne gândim la Tokio 2020, iar cei trei sunt vârful de lance al înotului românesc. Nu pot decât să le spun bun venit în Familia Dinamo!”.

Robert Glinţă este născut la Piteşti pe 18 aprilie 1997, dar de trei ani se pregăteşte în Baia Mare, cu antrenorul Adrian Gherghel. Student la Cluj, Glinţă a participat la Jocurile Olimpice de la Rio pentru Universitatea Cluj-Napoca. Robert Glinţă este cel mai talentat şi mai valoros înotător român al prezentului. Campion mondial de juniori în 2015 la 100 de metri spate, deţinător al recordului mondial de vârstă pe această distanţă, multiplu recordman naţional, Glinţă a fost singurul român finalist la Jocurile Olimpice de la Rio (locul 8 la 100 de metri spate).

Alin Coste s-a născut pe 17 februarie 1992, în Baia Mare. Specialist în probe de craul, el a făcut parte din ştafeta de 4x100 de metri liber care a luat startul la Jocurile Olimpice de la Rio (locul 15 la final).

Adrian Gherghel a fost declarat antrenorul anului 2016 în România de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. 

Robert Glinţă şi Alin Coste au ca obiectiv principal în acest an o evoluţie cât mai bună la Campionatele Mondiale programate la Budapesta, în luna iulie.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.