Comitetul Olimpic Maghiar anunţă că a primit o "ameninţare teroristă" înainte de JO de la Soci

22 ian 2014 103 afişări Alte sporturi
Comitetul Olimpic Maghiar anunţă că a primit o "ameninţare teroristă" înainte de JO de la Soci

Comitetul Olimpic Maghiar (MOB) a anunţat, miercuri, că a primit o scrisoare de ameninţare teroristă înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, informează dailymail.co.uk.

Preşedintele MOB, Zsolt Borkai, a declarat că maghiarii au luat în serios ameninţarea şi că a informat deja Comitetul Internaţional Olimpic, dar şi pe organizatorii ruşi. El a menţionat că are informaţii că şi alte comitete olimpice naţionale au primit astfel de ameninţări.

Secretarul General al MOB, Bence Szabo a declarat pentru cotidianul Nemzeti Sport că şi CIO a primit o astfel de scrisoare, adăugând că o anchetă a fost deja pornită.

"Din păcate, informaţia este reală. Un document scris în limbile engleză şi rusă a fost primit de MOB pe adresa de email, care ameninţa delegaţia ungară de la Soci cu acte teroriste. Ei ne-au mai spus că mai bine rămânem acasă. MOB nu va lua o decizie în ceea ce priveşte gravitatea ameninţării sau, Doamne fereşte!, să nu participe la Jocurile Olimpice", a spus Szabo.

Însă, potrivit CIO, citat de AFP, mesajul primit de MOB "nu conţine vreo ameninţare".

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au vorbit marţi la telefon despre asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă, care vor avea loc luna viitoare, la Soci, a anunţat Casa Albă.

Într-o înregistare video difuzată luni, islamişti din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate în perioada desfăşurării JO de la Soci (7-23 februarie), relansând temerile, după atentatele sinucigaşe sângeroase din decembrie, la Volgograd, un oraş din sudul Rusiei.

Duminică, câţiva senatori influenţi americani şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că Rusia nu ar împărtăşi suficiente informaţii provenind de la serviciile de informaţii despre posibile ameninţări la adresa sportivilor.

În plus, Washingtonul a emis în urmă cu o săptămână o alertă adresată cetăţenilor americani care doresc să fie călătorească la Soci.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.