CM de Nataţie / Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 metri spate. Marţi se dă bătălia pentru medalii

22 iul 2019 753 afişări Alte sporturi
CM de Nataţie / Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 metri spate. Marţi se dă bătălia pentru medalii

Încordare teribilă de muşchi şi de voinţă la Campionatele Mondiale de înot de la Gwangju (Coreea de Sud) în semifinalele probei de 100 metri spate. 18 specialişti de talie mondială, toţi cu palmares considerabil, s-au luptat pentru un loc în marea finală. Doar opt dintre ei au reuşit, iar între ei s-a aflat şi românul Robert Glinţă.

Doi români au plecat din blocstart în semifinalele probei de 100 m spate. În prima serie a concurat băcăuanul Daniel Martin (18 ani). După cursa de dimineaţă, când şi-a asigurat baremul de calificare la JO, Martin a înotat cele două lungimi de bazin în 53,71, echivalent cu locul 7 în semifinala sa.

Robert Glinţă a luat startul în a doua semifinală, într-o companie extrem de selectă. Sportivul de la CS Dinamo o cursă bună, încheiată pe locul 5, cu 53,40. La general, rezultatul său a fost al optulea, ultimul loc pentru finală. În spatele său, fără loc în finală, au sosit rusul Kliment Koleshnikov (campionul european en titre al probei), grecul Apostolos Christou sau italienii Sabioni şi Cecconi. La general, Daniel Martin a fost al 12-lea. Cel mai bun timp a fost stabilit de chinezul Jiayu XU, 52,17 – nou record al competiţiei.

Finala probei este programată marţi, în reuniunea de după-amiază.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.