CM de kaiac-canoe. Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă continuă cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice. La un singur pas de Tokio!

23 aug 2019 777 afişări Alte sporturi
CM de kaiac-canoe. Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă continuă cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice. La un singur pas de Tokio!

La Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, aflate în plină desfăşurare la Szeged (Ungaria), se dau bătălii teribile pentru un loc în marile finale, acolo unde se decid medaliile, dar şi calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokio. Mondialul din Ungaria este principalul criteriu de calificare la JO, oferind de la 5 locuri cotă (probele de simplu) până la 10 locuri (la probele de kaiac 4). România păstrează şanse la cel puţin o probă.

Medaliaţi cu aur la Jocurile Europene de la Minsk în proba de canoe dublu 1000 de metri, Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă s-au calificat în finalaă mondial, după ce s-au clasat pe locul 3 în semifinala a treia (în serie, joi, au venit pe locul 4, fără să forţeze). Cei doi tricolori vor concura sâmbătă la prânz, de la 13:03 (ora României) pentru medalii şi pentru calificarea la JO. Primele opt echipaje din cele nouă calificate în finală obţin biletele pentru JO, deci sunt şanse mari pentru echipajul tricolor.

România mai păstrează şanse şi la alte probe, însă bătălia este teribilă. Au mai rămas în cursă canoea de simplu – 1000 de metri masculin (Leonid Carp) şi cele două ambarcaţiuni de kaiac 4 – 500 de metri (masculin şi feminin). La acestea din urmă, toate locurile cotă pentru JO se vor acorda la Mondiale, 10 locuri în total, cu respectarea ”principiului celor 4 continente”. În 2020 vor mai fi două competiţii de calificare la JO: o cupă mondială (doar pentru probele de simplu) şi competiţiile continentale.

Cum stăm la celelalte probe

Probe Olimpice

C1 1000 m masculin: Leonid Carp – calificat în semifinale (locul 2 în seria preliminară 4 din 6). Carp va concura sâmbătă după amiază în semifinală (primii trei se califică în finală). Doar primii 5 clasaţi în finală merg la JO

C1 200 m feminin: Ştefănica Ursu - locul 9 în semifinala 2 din 3, a ratat calificarea în finală şi implicit a ieşit din cursa pentru calificările olimpice

K1 200 m feminin: Iuliana Ţăran a ratat calificarea în finală (locul 9 în semifinala 2 din 3)

K1 500 m feminin: Iuliana Ţăran a ratat calificarea în semifinală (locul 7 în serie)

K2 500 m feminin: Florida Ciuta, Roxana Ciur au ratat calificarea în finală, după ce s-au clasat pe locul 6 în semifinală (doar primele trei au mers în finală)

K2 1000 m masculin: Aurelian Mădălin Ciocan George Săndulescu - locul 7 în seria trei (din şase) - au ratat calificarea în semifinale

K4 500 m masculin: Florin Vlase, Aurelian Mădălin Ciocan, George Săndulescu, Constantin Mironescu – calificaţi în semifinale cu al şaptelea loc în serie. Vor concura sâmbătă după amiază în semifinale (primele trei echipaje se califică în finală). Primele 10 bărci se califică la JO (cu respectarea ”principiului celor 4 continente”)

K4 500 m feminin: Florida Ciuta, Mălina Trifescu, Georgiana-Marinela Manofu, Roxana Petronela Ciur – calificate în semifinale cu al cincilea loc în serie. Vor concura sâmbătă după amiază în semifinale (primele trei echipaje se califică în finală). Primele 10 bărci se califică la JO (cu respectarea ”principiului celor 4 continente”)

Probe neolimpice

C1 500 m feminin: Ştefănica Ursu – locul 7 în Finala A (2:10,85)

C2 200 m masculin: Constantin Dîba, Gheorghe Alexandru Stoian – locul 2 în Finala B (locul 11 în clasamentul general al probei / 37,01)

C2 500 m masculin: Constantin Dîba, Gheorghe Alexandru Stoian au ratat calificarea în finală (locul 6 în semifinală)

C4 500 m masculin: Leonid Carp, Constantin Dîba, Gheorghe Alexandru Stoian, Ştefan Andrei Strat – calificaţi în finală cu al treilea timp în serie. Vor trage duminică la prânz în finala pentru medalii

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.