Ceva mai frumos nu se poate. Motivul pentru care fanii aruncă zeci de jucării de pluş spre dublul campion olimpic Yuzuru Hanyu

7 nov 2018 1324 afişări Alte sporturi
Ceva mai frumos nu se poate. Motivul pentru care fanii aruncă zeci de jucării de pluş spre dublul campion olimpic Yuzuru Hanyu
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

Yuzuru Hanyu va împlini 24 de ani pe 7 decembrie, dar are deja în palmares două titluri olimpice în proba individuală masculină a patinajului artistic. Weekendul trecut, japonezul a câştigat Grand Prix-ul de la Helsinki, iar suprafaţa gheţii a fost acoperită în doar câteva secunde după încheierea exerciţiului său de pluşuri galben-roşii înfăţişându-l pe simpaticul ursuleţ din desenele animate, Winnie the Pooh, creaţia englezului Alan Alexander Milne, ajuns apoi în ecranizări Disney.

Scena "ploii cu ursuleţi Winnie the Pooh" se repetă, indiferent de competiţia în care ia startul sportivul care deţine recordul pentru cele mai mari punctaje obţinute la cele două programe care se prezintă în patinajul artistic - scurt şi liber, dar şi la total.

Scenă de film, în concursurile de patinaj artistic

Totul a început în 2010, când Hanyu, în vârstă de doar 16 ani, a venit la patinoar cu un pachet de şerveţele camuflat în interiorul unui ursuleţ Winnie the Pooh. Atent, Hanyu a aşezat ursuleţul pe marginea mantinelei pentru încălzire, pentru a avea la îndemână şerveţelele, apoi micuţul său prieten galben i-a privit de pe mantinelă fiecare evoluţie. Ursuleţul Winnie de Pooh a devenit un adevărat talisman al lui Yuzuru Hanyu. Elevul lui Brian Orser, dublu vicecampion olimpic, îşi aşteaptă notele pe celebra canapea din zona Kiss and Cry (n.r. - zona bucuriei şi a lacrimilor) ţinând în mână ineditul suport pentru pachetele de şerveţele.

Talisman pe mantinelă

Fanii lui Yuzuru Hanyu preferă de atunci să îi arunce pe gheaţă, în semn de apreciere, ursuleţi Winnie the Pooh de diferite mărimi, în locul tradiţionalelor buchete de flori.

Se adună adevărate mormane de ursuleţi pentru Yuzuru Hanyu

1926 este anul în care a apărut prima colecţie de povestiri despre ursuleţul Winnie the Pooh. Creatorul său, Milne, folosea cratime între cele trei cuvinte ale numelui personajului său, însă după 1966, când Disney a cumpărat drepturile de autor şi a ecranizat aventurile lui Winnie, acestea au dispărut.

2 titluri mondiale a câştigat Yuzuru Hanyu (2014 şi 2017)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.