Careu de dame aurii

21 sep 2009 18 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Careu de dame aurii Careu de dame aurii

20 septembrie 2009 este ziua de referinţă pentru sportulromânesc. Ieri, în jurul prânzului, canotajul, tenisul de masă şiboxul au strâns împreună patru titluri continentale. Adică de patruori mai multe decât adunase întreg sportul românesc în acest an.Echipa de spadă feminină era singura care câştigase un titlucontinental în 2009. Imaginea sportului românesc a fost salvată totde segmentul feminin.

Canotajul este disciplina pe care se poate pune bază şi la JocurileOlimpice de la Londra, chiar dacă în prezent sportivii sunt nevoiţisă facă slalomuri pe lângă pontoane. Medaliile de argint cuceritela Mondialul de la Poznan au fost reconfirmate, ieri, la Europenelede la Brest. Performanţele au fost chiar îmbunătăţite,reprezentanţii ţării noastre urcând în două din cele cinci finalepe cea mai înaltă treaptă.

Echipajul de dublu rame, format din Camelia Lupaşcu şi NicoletaAlbu, a deschis drumul către medaliile de aur pentru România. Celedouă fete au făcut o cursă perfectă, iar la final şi-au trecut încont primele medalii de aur. După un bronz în proba de patru vâsle(Andreea Boghian, Irina Dorneanu, Mihaela Petrilă şi CristinaGrigoraş), ţara noastră a ieşit din nou la rampă, în proba de 8+1.Roxana Cogianu, Roxana Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun,Adelina Cojocariu, Cristina Ilie, Camelia Lupaşcu, Eniko Barabaş şiTeodora Stoica au făcut o adevărată demonstraţie la Brest,conducând cursa de la un capăt la altul.

"Fetele au tras ca nişteleoaice"

Prezentă la Brest, Elisabeta Lipă, preşedintele FR de Canotaj, s-aarătat încântată de rezultatele înregistrate de România: "Suntuimită. Rezultatele sunt peste aşteptări. Fetele de la 8+1 au trasca nişte leoaice. Se vede că le-a prins foarte bine că au stat lalotul olimpic în preajma echipei mari. Au preluat absolut totul,chiar şi gesturi, astfel că le-a rămas un singur lucru de făcut, săcâştige". Cea mai bună canotoare a tuturor timpurilor a lăudat şievoluţia băieţilor, care au prins din nou o finală după cinciani.


REZULTATELE OBŢINUTE DEROMÂNIA ÎN FINALELE CE

2 rame feminin locul 1
4 rame masculin locul 5
4 vâsle feminin locul 3
8+1 feminin locul 1
8+1 masculin locul 6

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.