Canoiştilor Leonid Carp şi Ştefan Strat li s-a ridicat suspendarea pentru dopaj. Vor merge ei la JO?

5 iul 2016 1594 afişări Alte sporturi
Canoiştilor Leonid Carp şi Ştefan Strat li s-a ridicat suspendarea pentru dopaj. Vor merge ei la JO?
  • Canoiştilor Andrei Ştefan Strat şi Leonid Carp le-a fost ridicată suspendarea pentru dopaj cu meldonium, cu începere de marţi, a declarat Strat pentru AGERPRES, după ce s-a prezentat la Comisia de audiere a sportivilor din cadrul Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD).

''Din data de 5 iulie 2016 ni s-a ridicat suspendarea provizorie şi suntem eligibili pentru competiţie. Sperăm că şi decizia COSR de mâine va fi favorabilă pentru noi'', a declarat Strat pentru AGERPRES.

Sportivul a precizat că tot lotul olimpic de kaiac-canoe a fost testat antidoping în dimineaţa zilei de marţi.

Leonid Carp (canoe simplu şi canoe dublu, 1.000 m), Andrei Ştefan Strat (canoe dublu, 1.000 m) erau calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar au fost depistaţi pozitivi la meldonium.

Comitetul Executiv al COSR a votat în unanimitate ca sportivii depistaţi dopaţi să nu participe la JO 2016 de la Rio de Janeiro, decizia urmând să li se aplice şi sportivilor cărora li se ridică suspendarea provizorie. O nouă reuniune a Comitetului Executiv al COSR este programată miercuri.

În ultimele luni 12 sportivi români de la atletism şi kaiac-canoe, calificaţi la Jocurile Olimpice, au fost depistaţi pozitiv cu meldonium: Leonid Carp (canoe simplu şi canoe dublu), Andrei Ştefan Strat (canoe dublu), Roxana Borha, Elena Meroniac (kaiac dublu), Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu şi Petruş Gavrilă (kaiac 4), Mihai Donisan (săritura în înălţime), Claudia Ştef (20 km marş), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Nicolae Soare (maraton).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.