Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti. Încă două medalii pentru România: Florin Tiţa – argint la 55 kg, Alin Alexuc – bronz la 130 kg. Competiţia se încheie azi

14 apr 2019 272 afişări Alte sporturi
Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti. Încă două medalii pentru România: Florin Tiţa – argint la 55 kg, Alin Alexuc – bronz la 130 kg. Competiţia se încheie azi

Doi români au urcat pe podiumul de premiere în cea de a şasea zi a Campinatelor Europene de lupte de la Bucureşti. Florin Tiţa (Farul Constanţa) a cucerit medalia de argint la categoria 55 kg, iar Alin Alexuc (CS Dinamo), pe cea de bronz la 130 kg, ambii la greco-romane. Cu o zi înainte de încheierea competiţiei, delegaţia României are patru medalii: două de argint şi două de bronz. Au mai adus trofee: Kriszta Incze (argint) şi Andreea Beatrice Ana (bronz).

Florin Tiţa (20 de ani) a cucerit în decurs de o singură lună două medalii de argint continentale. La începutul lunii trecute, constănţeanul urca pe treapta a doua a podiumului la Europenele U23 de la Novi Sad. La Bucureşti, a avut o evoluţie sigură şi frumoasă până în finala categoriei, pe care a cedat-o în faţa rusului Vitalii Kabaloev. Descoperit la Constanţa de antrenorul Gheorghe Grigore, Tiţa este deja o certitudine a luptelor româneşti.

A doua medalie tricoloră obţinută sâmbătă i-a revenit greului Alin Alexuc (categoria 130 kg). Dinamovistul a cedat practic la acest european doar în faţa celui care avea să cucerească medalia de aur, turcul Kayaalp. În drumul spre bronz, Alexuc a trecut de un medaliat cu bronz la JO 2016, Sabah Shariati (Azerbaidjan) şi de un dublul campion mondial şi medaliat cu argint la JO (2012), estonianul Heiki Nabi! ”Medalie de bronz la Campionatul European, acasă, lângă prieteni şi familie! Mulţumesc tuturor pentru susţinere şi mă bucur din suflet că v-am făcut să fiţi mândri de mine!”, a scris Alin pe pagina sa de facebook.

România ar mai putea avea azi două şanse de medalii, cu doi sportivi care trag în recalificări. La categoria 60 kg. Virgil Munteanu luptă în recalificări cu Helary Maegisalu (Estonia). Dacă va câştiga acest meci se va bate pentru bronz cu turcul Kerem Kamal. La 72 kg, Ilie Cojocari are un prim meci cu Oskar Simon Erlandsson (Suedia), pentru un posibil meci de bronz cu Aik Mnatsakanian (Bulgaria).

Alin Alexuc. Credit foto: frl

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.