"Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni": a doua selecţie la Stejarii Country Club

22 iun 2015 1016 afişări Alte sporturi
"Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni": a doua selecţie la Stejarii Country Club Foto: Bogdan Dincă / Stejarii Country Club
GALERIE (9 de imagini) VEZI GALERIA

Copiii cu vârste între 9 şi 11 ani, băieţi şi fete, legitimaţi la un club de înot afiliat la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern au luat startul sâmbătă şi duminică în cadrul ediţiei a doua a Concursului Naţional de înot “Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni”, în bazinul de dimensiuni olimpice, de la Stejarii Country Club. La finalul celor două zile de competiţie, 24 dintre micuţii din blocstarturile curselor de 50 m şi 100 m, la cele patru procedee - liber, fluture, bras şi spate - au fost selectaţi pentru a fi susţinuţi în următoarele 12 luni pe drumul iniţiatic spre performanţă.

Cu festivităţi de premiere din zece în zece minute însoţite de acordurile Queen ale hitului "We are the champions", micuţii au concurat, s-au şi distrat, au făcut fotografii şi au luat autografe de la invitaţii speciali ai evenimentului. Anca Pătrăşcoiu - prima medaliată olimpică a nataţiei româneşti, Carmen Bunaciu - campioană mondială la înot, Alina Dumitru - campioana judo-ului românesc, Răzvan Florea - medaliat olimpic la 200 m spate şi Andrei Pavel - actualul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României - i-au urmărit, i-au premiat şi i-au încurajat pe toţi cei care s-au trezit de dimineaţă pentru a fi la piscina clubului din nordul capitalei.


Medalii, diplome şi fotografia de grup din final de zi, care s-a l[sat cu o dedicaţie specială a copiilor pentru gazda evenimentului: "Po-tec! Po-tec!" au strigat în cor înotătorii. Foto: Bogdan Dincă / Stejarii Country Club

Este o competiţie complet privată. Federaţia Română de Nataţie este partener, datorită specialiştilor care au venit ca voluntari la această competiţie să îi aleagă pe cei mai talentaţi copii şi să-i premieze pe ce mai buni. Încercăm să le oferim copiilor o experienţă într-o piscină olimpică, în nişte condiţii etraordinare, aici la Stejarii Country Club, fără taxă de participare. Încercăm de asemenea să-i motivăm cu diverse cadouri, premii, echipamente şi îi alegem pe cei mai talentaţi 24, pe care să îi susţinem timp de un an de zile, inclusiv cu două cantonamente în această bază, la Bucureşti. Este o competiţie pentru ei, pentru copii, pentru a-i motiva şi a-i încuraja să devină viitori campioni", a punctat pentru ProSport Camelia Potec, preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.


Camelia Potec, din nou în bazin. Foto: Bogdan Dincă / Stejarii Country Club

La finalul zilei de concurs, campioana olimpică de la Atena a pus costumul de înot pentru a intra în apă alături de copii: "Nu cred că m-a văzut cineva înotând printre copii până acum, după Jocurile Olimpice de la Londra. Deja de anul trecut simţeam nevoia să intru cu ei în apă, dar anul acesta n-am mai putut sta deoparte. Sper că şi asta îi motivează să meargă mai departe. Asta încercăm să le oferim: încrederea noastră, sprijinul nostru. Ei trebuie să ne simtă dincolo de funcţia pe care o deţinem fiecare – preşedinte de club, preşedinte de federeţie - să ştie că suntem aici pentru ei, să-I motivăm şi să le dăm sfaturi atunci când au nevoie".


Un cadru specific marilor concursuri de înot, surprins de fotograful oficial al concursului. Foto: Bogdan Dincă / Stejarii Country Club

Pentru Stejarii Country Club, proiectele pentru viitoarele generaţii de sportivi a devenit tradiţie. "Ideea asta i-a aparţinut domnului Ţiriac şi încercăm să dezvoltăm  pe fiecare departament, pe cât se poate, nişte şcoli de sport specifice. Am început cu tenis, gimnastică, înot şi ne gândim şi la judo.  Avem 30 de copii la tenis, urmează o nouă selecţie pe 4 octombrie. La înot, avem 60-70 de copii care vin la antrenament săptămânal aici la Club, în cadrul Şcolii de Înot. Se adaugă acum 24 de copii care ţintesc performanţa, pe care clubul Stejarii îi susţine mai departe. Avem 22 de copii la gimnastică, iar în pregătirea lor este implicată şi Andreea Răducan. Cred că pe fiecare segment am reuşit să ne dezvoltăm  puţin. Sperăm ca o parte dintre ei să ajungă la cluburi, să facă sport de performanţă", a punctat pentru ProSport Cosmin Hodor, prezent de-a lungul celor două zile la marginea piscinei, printre şezlonguri, din postura de organizator şi reprezentant al Stejarii Country Club.


Concurenţi în apă, prieteni înafara culoarului. Foto: Bogdan Dincă / Stejarii Country Club

"Este o satisfacţie mare să vezi săptămână de săptămână că ai atâţia copii aici. Mai ales când faci competiţii între ei: vin de dimineaţă alături de părinţi, îşi pregătesc echipamentul, toată agitaţia. Pentru ei este un lucru uriaş. Îi vezi de la prima oră cum se agită", a conchis Hodor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.