Derby-ul, luat la mişto de FRF şi de Primărie

13 feb 2014 2994 afişări Comentează şi tu Blog

Când am spus, acum doi ani şi jumătate, că Messi face ce vrea din noi, am avut dreptate. Atunci n-a mai venit la Bucureşti să inaugureze Arena Naţională, acum mută derby-ul Steaua-Dinamo pe Ghencea!

Ştiţi deja, clasicul din 1 martie a fost dislocat din locul său tradiţional şi programat pe stadionul din Drumul Taberei, pentru ca gazonul arenei Primăriei să n-aibă de suferit. Decizia e o luare la mişto din partea edililor, dar şi din partea unora dintre chiriaşii lor de nădejde, cei de la FRF.

În viziunea celor de la ALPAB, ramura desprinsă din Primărie care în afară de lacuri se ocupă şi de Arenă, dar şi în viziunea FRF, ghetele steliştilor şi dinamoviştilor ar afecta iarba, punând în pericol călcătura lui Messi şi a cui o face parte din echipa României. Adică dacă joci pe 1 martie, e posibil să n-ai un teren bun şi pe 5 martie. De sâmbătă până miercuri nu se pot pune brazdele la loc, nu se poate zvânta suprafaţa! Dar acoperişul? De ce nu s-ar disputa şi derby-ul, şi partida cu Argentina cu acoperişul tras?
Probabil pentru că ar trebui tras de două ori, iar asta presupune costuri suplimentare. Că dacă-l tragi pe 1 martie şi-l laşi tras până pe 5, se poate usca iarba!

În Spania, Atletico Madrid are meci de campionat pe 1 martie, iar pe 5 se joacă pe Vicente Calderon amicalul Spania-Italia. În Anglia, pe Wembley, se dispută finala Cupei Ligii sâmbătă, iar apoi, miercuri, meciul cu Danemarca. ALPAB-ul Coroanei britanice îşi vede de lacuri şi n-are nimic împotrivă, după cum nici oficialii lui Atletico n-au. Nu se mută meciul lui Simeone undeva la ţară, cum nici finala Cupei Ligii nu e dusă în alt loc decât acolo unde se joacă ea de când lumea şi pământul.

La noi, mutându-se derby-ul pe Ghencea, pierde toată lumea. Steaua, că în loc de 50.000 de spectatori va avea doar jumătate din ei. ALPAB-ul, că nu mai încasează încă o chirie de la Steaua. Spectatorii, că în loc să vadă meciul în condiţii civilizate, cu acoperiş deasupra, se vor cocoţa, sub cerul liber, pe scările roase de vreme din Ghencea şi se vor aşeza pe acele scaune care datează din vremuri imemoriale, de pe care i-au aplaudat cu ani în urmă pe Didi Prodan şi pe Adi Ilie. Doar poate că de-aia s-au dat vreo 200 de milioane de euro din banii publici pentru noul stadion, ca să vedem derby-urile în ctitoriile PCR din 1974!

Versiune selectata: mobil / standard