OFICIAL | Dorin Toma a fost prezentat ca antrenor la ASU Poli. ”Nu alegi cel mai renumit sau cel mai bun antrenor, ci îl alegi pe cel mai potrivit”

Anda DELIU 22 Jun. 2021, 14:10 Liga 2
OFICIAL | Dorin Toma a fost prezentat ca antrenor la ASU Poli. ”Nu alegi cel mai renumit sau cel mai bun antrenor, ci îl alegi pe cel mai potrivit”

După ce Liga2.ro v-a anunțat că Dan Alexa pleacă de la ASU Poli și din postura de manager, și dezvăluirea faptului că Dorin Toma va fi noul antrenor a fost confirmată de clubul timișorean.

Maramureșeanul a fost prezentat oficial astăzi, 22 iunie. Președintele Viorel Șerban spune că s-a găsit soluția cea mai potrivită pentru acest moment din viața clubului, când vistieria nu dă tocmai pe din afară, și recunoaște că au mai fost și alți antrenori contactați.

Dorin Toma este noul antrenor al echipei ASU Politehnica Timișoara

Dorin Toma le-a mai antrenat pe FCM Baia Mare, Viitorul Ulmeni și Minaur Baia Mare. Ca jucător, Toma a evoluat la Baia Mare (la mai multe cluburi ale orașului, Maramureș Baia Mare, FC Baia Mare, Phoenix Baia Mare, Minaur Baia Mare, FC Maramureș Universitar), Dunărea Giurgiu, AS Baia Sprie, Unirea Dej, CFR Cluj și Gloria Bistrița.

”Mă bucur să preiau această echipă. Știu că vin după Dan Alexa, după un sezon bun și o clasare foarte bună. Nu va fi ușor pentru mine, este o presiune pe care mi-o pun singur. Datorită faptului că au plecat mulți jucători nu ne grăbim, analizăm. Vreau să analizăm foarte bine jucătorii pe care îi vom aduce, suntem într-un proces de reorganizare, încercăm să găsim cele mai bune variante de jucători și să facem o echipă competitivă. Am fost sunat de domnul Cociu care mi-a prezentat situația de la Timișoara. Momentan sunt o variantă bună pentru club. Nu zic că a fost o convingere ușoară sau grea. Mi-am dorit și îmi doresc mai mult decât am reușit cu Baia Mare în Liga 2, când am fost la un pas de promovare”, a declarat Dorin Toma, care va lucra la ASU Poli cu stafful existent.

Fostul jucător de la CFR Cluj a semnat pe un sezon, cu opțiune de renegociere pentru încă un an, vara viitoare.

Ca antrenor a obţinut trei promovări, cu FCM Baia Mare, în Liga 3 (2012-2013), respectiv Liga 2 (2013-2014), şi cu Minaur Baia Mare, în Liga 3 (2017-2018). Cu Minaur a ratat accederea în eșalonul secund în două rânduri, în edițiile trecute ale Ligii 3.

A existat un ”grafic al discuțiilor”

Președintele Viorel Șerban spune că Toma e cel mai potrivit antrenor în acest moment pentru club.

”Alegerea lui Dorin Toma nu a fost ușoară și nici grea. Am avut mai multe runde de discuții cu mai mulți antrenori, nu doar cu cei care doreau să vină la Politehnica, ci și cu cei care corespundeau exigențelor acestui club. Politehnica a încheiat un campionat, chiar un ciclul de performanță. Am fost aproape de a promova în prima ligă, cu puțină șansă de partea noastră. Viața merge mai departe, suntem într-un moment important. Clubul nostru trece printr-o serie de reorganizări pe principiile sportului de performanță. Nu te înțelegi cu cel mai renumit antrenor sau cel mai bun, ci cu cel mai potrivit”, a spus Viorel Șerban la prezentarea lui Toma.

Multe plecări, dar nucleul de bază rămâne la ASU Poli

Managerul echipei, Marius Cociu, a punctat că sunt și multe despărțiri, dar ASU Poli nu a rămas fără un schelet de bază.

”Încheiem campionatul cu rezultate foarte bune. Chiar dacă au plecat o seria de jucători care se aflau la final de contract, avem convingerea că vom face un sezon bun, cum am reușit dintotdeauna. Suntem în al șaselea sezon de Liga 2 și în fiecare an rezultatele noastre sunt mai bune. Cu acest gând plecăm și în 2021-2022. Noi încă mai avem un nucleu de jucători în jurul cărora se va forma echipa. Să nu se creadă că au plecat toți jucătorii și suntem în bătaia vântului. Mai avem jucători cu experiență precum Mera, Scutaru, Bocșan, Ignea, Axente”, a spus Cociu.

Din lotul de jucători, ASU Poli s-a despărțit până acum de Sergiu Popovici, Stjepan Plazonja, Pavle Radunovic, Otto Hindrich, Ionuț Coadă, Romariu Rus și Jose Casado.

Echipa se va reuni miercuri dimineață, 23 iunie.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-anuntat-oficial-plecarea-de-la-asu-poli-sunt-prea-implicat-imi-era-foarte-greu-si-trebuie-sa-ma-linistesc-mesajul-pentru-primarul-dominic-fritz-19189362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-asu-poli-aproape-sa-fie-preluata-de-un-fost-jucator-de-la-cfr-cluj-contra-si-uhrin-s-au-aflat-printre-cei-contactati-de-clubul-alb-violet-si-care-au-refuzat-19189333

Anda DELIU 22 Jun. 2021, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă