VIDEO EXCLUSIV | Q&A cu Monica Roşu. De Niro sau Di Caprio? Steaua sau Dinamo? Liz Taylor sau Charlize Theron? Nike sau Adidas?

17 feb 2016 7788 afişări Comentează şi tu Special
VIDEO EXCLUSIV | Q&A cu Monica Roşu. De Niro sau Di Caprio? Steaua sau Dinamo? Liz Taylor sau Charlize Theron? Nike sau Adidas?

Monica Roşu (27 de ani) îşi păstrează calmul. La fel ca în momentele în care urma un exerciţiu cu grad de dificultate ridicat. Acceptă propunerea ProSport de a deveni protagonista unui Q&A şi nici nu vrea să-i suflăm una dintre întrebări. Cu echilibru şi promptitudine, la fel ca pe covorul de la Atena, unde a câştigat două medalii de aur la JO 2004, Monica se înarmează pentru 50 de secunde pe repede-înainte. Un interviu fulger pentru care şi o masă de arbitre exigente ar fi dat notă maximă fără să clipească. După Sandra Izbaşa şi Monica Roşu, surprizele vor continua pe www.prosport.ro.

Monica a fost selecţionată în echipa naţională de junioare, părăsindu-şi familia pentru a se antrena la Oneşti, la vremea respectivă oraşul fiind centrul de antrenament pentru junioare. Primul turneu de gimnastică la care a participat a fost cel de la Charleroi – unul din turneele internaţionale cele mai importante pentru junioare – la începutul anului 2000. Două dintre junioare s-au retras în mod neaşteptat, cu câteva zile înainte de începerea competiţiei, iar Monica a fost selecţionată ca o înlocuitoare de ultimă oră. Concurînd accidentată, performanţele Monicăi nu au lăsat cea mai bună impresie. După câteva căzături, a terminat pe locul al 12-lea în concursul la individual compus şi puţini au fost cei care au crezut că o vor mai vedea concurând.

Hotărâtă să îşi îmbunătăţească performanţele, Monica a concurat în 2001 în Olanda şi Slovacia. O foarte bună acrobată, a reuşit să îşi îmbunătăţească foarte mult execuţiile la sărituri şi sol, fiind mutată la Deva, centrul naţional de antrenament. În 2002 făcut parte din echipa României la Campionatele Europene pentru Juniori, unde a câştigat medaliile de bronz la sărituri şi sol.

În următorii doi ani a dobândit mai multă experienţă, participând la câteva competiţii naţionale şi internaţionale. A concurat la Campionatele Mondiale din 2003 de la Anaheim), unde a câştigat medalia de bronz cu echipa şi se plasează pe locul patru la sărituri.

Momentul de vârf al carierei sale l-au constituit JO 2004. A făcut parte din echipa României care a reuşit să îşi apere titlul olimpic, la o diferenţă de aproape un punct faţă de următoarea clasată. Monica a fost cea mai puternică sportivă la sărituri, reuşind să câştige medalia de aur în finalele pe aparate, la o diferenţă de aproape două zecimi faţă de ocupanta locului doi, având cele mai dificile sărituri din competiţie. A participat şi la Campionatele Europene de Gimnastică din 2004  unde a câştigat medalia de aur la sărituri.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.