"Totul despre colegele mele" cu Andreea Răducan: cum coborau fetele de la etajul al treilea pe geam, cine lucrează la McLaren şi atacul din aeroportul din Amsterdam | VIDEO ProSport LIVE

30 dec 2016 6557 afişări Comentează şi tu Special
"Totul despre colegele mele" cu Andreea Răducan: cum coborau fetele de la etajul al treilea pe geam, cine lucrează la McLaren şi atacul din aeroportul din Amsterdam | VIDEO ProSport LIVE

Andreea Răducan (32 de ani) a fost azi prezentă la ProSport LIVE, emisiune în care a făcut o incursune în strălucitoarea sa carieră. Protagonistă a rubricii Totul despre colegele mele, Andreea a răspuns provocării şi şi-a caracterizat colegele din echipa cu care cucerea aurul olimpic la Sydney 2000.

 

  • SIMONA AMÂNAR

"Simona a fost gimnasta cea mai muncitoare şi cea mai docilă pe care o cunosc. A fost un exemplu pentru noi, pentru că e şi o diferenţă de patru ani între noi, era singura din această echipă care mai participase la Jocurile Olimpice, la Atlanta, în 1996. A fost singura care a putut să ne împărtăşească din experienţa ei de acolo. Simona e stabilită în Timişoara, lucrează ca asistent universitar la Universitatea de Vest din Timişoara. Are doi copii, pe Alex şi pe Ştefania, şi e o mămică foarte implicată cu care ţin legătura şi astăzi. Tot timpul când ajunge în Bucureşti, la o şedinţă a Federaţiei sau alt eveniment, mereu mă sună, poate reuşim să ne vedem. 

A avut un parcurs foarte lung. Cu Simnona am mers foarte des la competiţii împreună şi eram invitată alături de ea la un concurs în Japonia. Odată, în aeroport în Amsterdam, mergeam cu cărucioarele, ne aflam într-o pantă, a dat drumul la căruciorul care era cu toate bagajele pe el... Şi puteam să facem o nenorocire: să se ducă să spargă geamul, dar o bară l-a oprit! Domnul Bellu i-a spus: "Nu-ţi dai seama că am putea să stăm aici să spălam aeroporul o lună!?"

  • MARIA OLARU

"Ea era gimnasta care avea întotdeauna răspuns pentru orice, care avea o replică bună sau era pregătită să ne aranjeze bara la paralele. De multe ori, doamna Bitang ne acuza şi pe mine, şi pe ea. Spunea că noi stricăm atmosfera şi obişnuia să ne scoată afară din sală. Când ştia că nu suntem în formă şi anticipam că ne va scoate afară, scoteam salteaua în vestiar să stăm pe ea pentru a nu ne mai îngheţa picioarele"

  • CLAUDIA PRESECAN

"S-a născut la Sibiu şi locuieşte in Londra, e căsătorită şi are doi copii, a lucrat foarte puţin ca antrenoare, iar acum lucrează în contabilitate la McLaren. Ştiu că intenţiona să-şi schimbe jobul, am concurat destul de puţin cu ea, competiţia de Sydney fiind unica la care am fost împreună"

  • LOREDANA BOBOC

"Bobo e mai mică decât mine, ea început la Steaua, era omul întotdeauna pregătit! Nu era neapărat întotdeauna în nucleul de bază, dar era gimnasta de care aveai nevoie pentru a face diferenţa. Era fie deschizător de concurs, fie omul potrivit la locul potrivit"

  • ANDREEA ISĂRESCU

"A fost colega mea de cameră o perioadă lungă, ţin mult la la, e la Abu Dhabi acum, unde e antrenoare. E plecată de 4 ani din ţară. Mai ţinem legătura pe internet. Am amintiri cu ciocolata şi cu săritul pe geam. Noi stăteam atunci la etajul 1, dar aveam fete care săreau de la etajul al treilea. Sunt cele care aveau forţă în braţe şi coborau de la etajul al treilea.

 S-a întâmplat să coboare de la etajul al treilea, dar nu a mai putut să coboare de la primul etaj în jos. Eu nu aveam forţă în braţe şi nu voiam să devin o "încurcă-lume". Eu citeam cărţi: Fraţii Grimm şi stăteam amândouă seară de seară şi citeam. Andreea era copilăroasă şi se uita mereu la desene animate, la Tom şi Jerry mai ales. Eu nu mă omoram cu desenele animate, eu citeam mai mult poveşti. Sportul ne-a obligat să ne matrurizăm puţin mai repede. În momentele în care ne simţeam puţin relaxate, încercam să ne simţim puţin copii".

  • ANDREEA ULMEANU

"Andreea Ulmeanu a fost rezervă la Jocurile Olimpice de la Sydney, a stat cu noi în Satul Olimpic, dar nu a concurat. Pe de o parte, a fost bine pentru că nu s-a accidentat niciuna dintre noi. Pe de altă parte, a fost bine pentru că am făcut echipă un an mai târziu, la Gent, la Campionatul Mondial.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.