Ministrul Dunca a dat drumul la reabilitarea unei minuni a sportului românesc. Baza de la Piatra Arsă a fost leagăn pentru medaliaţii olimpici. "Europa ştie de ea!" | FOTO ŞI VIDEO

11 aug 2017 17240 afişări Comentează şi tu Special
Ministrul Dunca a dat drumul la reabilitarea unei minuni a sportului românesc. Baza de la Piatra Arsă a fost leagăn pentru medaliaţii olimpici. "Europa ştie de ea!" | FOTO ŞI VIDEO Sursa foto: 4run.ro

Leagăn al sportului românesc, baza de la Piatra Arsă e pe cale să renăscă. La iniţiativa ministrului Marius Dunca, celebrul stadion construit în 1967 va fi refăcut în totalitate pentru a le servi sportivilor români din diferite discipline.

Ridicat pentru Jocurile Olimpice de la Mexico City din 1968, complexul se află la o altitudine de 2045 de metri, al doilea la acest capitol după Sierra Nevada şi înaintea bazei de la Font Romeu (1875 m). "Sportul românesc are nevoie de cât mai multe baze moderne, iar noi trebuie să valorificăm complexul de la Piatra Arsă. E încărcată de istorie, nenumăraţi campioni s-au antrenat acolo şi sunt sigur că generaţiile care vor veni şi sportivii care visează la Tokyo vor profita de avanatajele unei astfel de pregătiri. Europa ştie de Piatra Arsă şi poate deveni şi generator de profit", spune pentru ProSport ministrul Marius Dunca. Arena de la cei peste 2.000 m altitudine ar putea deveni reper în periplul european al atleţilor africani care îşi cofigurează programele de antrenament cu opriri în diferitele state ale Bătrânului Continent. Construcţia de la Piatra Arsă a apărut în 1967 în urma unei idei a reputatului doctor Ioan Drăgan.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.