Totul despre colegii mei | Dorinel, când era tras ca prin inel. Cine a fost cu ideea vopsitului înaintea meciului cu Tunisia, perechile de la rummy şi vorba "Regelui". Plus un tip orgolios: "Dar cine e Ian Rush? Azi nu l-am văzut!"

18 ian 2018 4196 afişări Comentează şi tu ProSport Live
Totul despre colegii mei | Dorinel, când era tras ca prin inel. Cine a fost cu ideea vopsitului înaintea meciului cu Tunisia, perechile de la rummy şi vorba "Regelui". Plus un tip orgolios: "Dar cine e Ian Rush? Azi nu l-am văzut!"
  • Invitat la ProSport Live, Dorinel Munteanu a povestit, în premieră, câte o amintire haioasă cu fiecare coleg din Generaţia de Aur. "Neamţul" a dezvăluit când îşi ieşea din fire Gică Hagi, şi a mărturisit cine a venit cu ideea de a se face blonzi înaintea meciului cu Tunisia.

"De când s-a aflat că jucăm cu Argentina, în cam toate jocurile am fost jucătorul de sacrificiu, dar m-am descurcat. Înaintea meciului cu Argentina, ştiam despre Maradona, dar era imprevizibil, nu prea puteai să ştii tot despre el. M-a pregătit nea Puiu (n.r. Anghel Iordănescu) foarte bine, adică eram pregătit cu trei zile înainte.

Stelică (n.r. Bogdan Stelea) era mai agresiv, el făcea atmosferă. Era un băiat foarte bun la suflet. La el, şi dacă îi dădeai un gol, sau un gol cu călcâiul era foarte nervos, nu agresiv, dar făcea puţin teatru pe acolo.

Gică (n.r. Gică Popescu) spunea tot timpul “Dacă nu dă Hagi gol, lasă că vin eu din spate şi dau gol la faze fixe”

Cu Didi (n.r. Daniel Prodan), Dumnezeu să-l ierte, la meciul cu Argentina, dacă vă aduceţi aminte, când a creat penalty-ul acela când a dat cu piciorul în pământ, şi noi glumeam pe seama asta.

Belo (n.r. Miodrag Belodedici) nu juca rummy, nu juca nimic, noi jucam foarte mult rummy în cantonament. Jucam pe perechi, eu eram cu Gică Mihali, Hagi cu Dumitrescu, dacă nu mă înşel, Petrescu cu Popescu şi nea Puiu cu Balint.

Cu Gică (n.r. Gică Mihali), îmi aduc aminte, înaintea meciului de acasă cu Ţara Galilor, era la un interviu pus să motiveze înaintea meciului cu Belgia, nea Cornel Dinu era antrenor, şi îl întreba de Ian Rush, şi a spus la interviu “Dar cine e Ian Rush? Azi nu l-am văzut” dar el dăduse gol, era 5-1 pentru noi, şi a spus “Nu l-am văzut, unde joacă?” Şi el juca la Liverpool.

Am râs de Radu (n.r. Florin Răducioiu) după povestea cu Italia, a fost haioasă.

Mă uit tot timpul la Ilie Dumitrescu la Digisport, e elegant, prezentabil, şi explică în aşa fel încât să înţeleagă toată lumea. Când ne-am făcut blonzi era foarte agitat, Dan Petrescu a fost cu ideea cu vopsitul.

Gică Hagi îşi mai ieşea din fire când nu îi dădeam o pasă, se mai enerva, dar după aceea spunea “aşa sunt eu”. Eram conştient că trebuie să ajungă mingile la el, scotea el ceva din mânecă pe acolo.

Cu Ionuţ Lupescu m-am înţeles foarte bine, atât în teren cât şi în afara lui, era un om foarte liniştit, calculat"

Articol scris de Daniel Anghel

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.